Bosna i Hercegovina     | 26.01.2023. 13:10 |

Tegeltija i Murphy: Neophodno nastaviti ekonomske reforme

FENA Saopćenje, Foto/ MFT BiH

SARAJEVO, 26. januara (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar finansija i trezora Zoran Tegeltija primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michaela J. Murphya s kojim je razgovarao o planiranim aktivnostima u predstojećem mandatu. 

Ambasador Murphy čestitao je Tegeltiji na imenovanju i poželio mu uspjeh u budućem radu na funkciji ministra finansija i trezora BiH. 
  
Na sastanku je istaknuto da je resor finansija ključan za funkcioniranje institucija, ali i provođenje ekonomskih reformi koje su u fokusu rada Vijeća ministara BiH. 
  
Ministar Tegletija naglasio je da je priprema nacrta budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu jedan od glavnih prioriteta u predstojećem periodu jer je trenutno na snazi Odluka o privremenom finansiranju za prvi kvartal ove godine. 
  
Finansijska i fiskalna stabilnost, istakao je Tegeltija, su glavni preduslov za uspješno provođenje ekonomskih reformi, kao i saradnja s međunarodnim finansijskim institucijama koje su ključne za započete i planirane infrastrukturne projekte u BiH. 
  
Sagovornici, Tegeltija i Murphy su se na prvom bilateralnom sastanku saglasili da je u predstojećem mandatu Vijeća ministara BiH neophodno nastaviti ekonomske reforme u čemu Ministarstvo finansija i trezora BiH ima važnu ulogu, saopćeno je iz Ministarstva. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bivši Obamin savjetnik Stuart Seldowitz uhapšen nakon islamofobnih izjava

Na hiljade letova otkazano zbog oluje u SAD-u

Osumnjičeni za ubistvo četiri žene u Memfisu pronađen mrtav

Promo

Hemofarm - Dvocifreni rast u godini jubileja

Prvi u BiH – m:tel omogućio plaćanje parkinga u Srbiji putem m:go aplikacije

Putujte bezbrižno uz m:tel roming tarifne opcije