Bosna i Hercegovina     | 24.01.2023. 16:59 |

Vlada HNŽ-a izrazila spremnost za sudjelovanjem u Projektu unaprjeđenja kvalitete zraka u BiH

FENA Saopćenje, Foto/ Vlada HNŽ

MOSTAR, 24. siječnja (FENA) - Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Marko Arapović sa suradnicima u utorak je primio predstavnike Ureda Svjetske banke u BiH koje je predvodio voditelj projekta i viši specijalist za energiju Yuriy Myroshnychenko, a razgovarali su o Projektu unaprjeđenja kvalitete zraka u Bosni i Hercegovini.

Tom prigodom istaknuto je kako ovaj projekt Svjetske banke ima za cilj unaprjeđenje upravljanja kvalitetom zraka te smanjenje emisije zagađivača zraka iz grijanja u stambenom sektoru i prometu, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Arapović je potvrdio neupitnu spremnost Vlade za sudjelovanjem u projektu naglasivši kako su aktivnosti predložene ovim projektom u skladu sa Strategijom razvitka HNŽ-a za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Projekt unaprjeđenja kvalitete zraka u Bosni i Hercegovini sastavljen je od četiri sastavnice, od kojih su jačanje monitoringa i upravljanje kakvoćom zraka i povećanje održivog grijanja i energetska učinkovitost u obiteljskim kućama, predviđeni za HNŽ.

Zaključeno je kako će se na zajedničkom sastanku predstavnika Svjetske banke, Federacije BiH i županija zainteresiranih za ovaj projekt, a koji će biti održan koncem tjedna u Sarajevu, dogovoriti načini i modaliteti njegova implementiranja.

Inače, na sastanku su bili nazočni specijalist za energiju Claudio Protano, savjetnik s područja energije Mustafa Čopelj, Samir Sunagić i Tamara Glavnić iz Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a, Svjetlana Stanić-Koštroman iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a, te savjetnici predsjednika Vlade HNŽ-a Veselko Luburić i Darko Juka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Herceg s predstavnicima Svjetske banke o Projektu unapređenja kvalitete zraka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo