Bosna i Hercegovina     | 24.01.2023. 15:49 |

Zvizdić - Sattler: Raditi na ispunjavanju uvjeta kako bi BiH što prije postala članica EU

FENA Saopćenje, Foto/ PS BiH

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u BiH Johannom Sattlerom o političkoj situaciji u BiH i o sutrašnjem imenovanju Vijeća ministara BiH.

Zvizdić je rekao da je Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH dala preporuku za imenovanje Vijeća ministara i to velikom većinom glasova, što je svakako pozitivan signal uoči sutrašnje sjednice Predstavničkog doma.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je Bosni i Hercegovini dodijeljen kandidatski status, zahvalio se Sattleru na podršci i rekao da je Delegacija EU uvijek bila partner vlastima u BiH.

Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler je rekao da su EU i BiH vrlo bliski partneri i da Unija želi da Bosna i Hercegovina bude dio evropske porodice. Poručio je da u narednom periodu treba raditi na ispunjavanju uvjeta kako bi BiH što prije postala članica EU.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Sattler izrazili su uvjerenje da će BiH ostati čvrsto na putu evropskih integracija - saopćeno je iz Zvizdićevog Kabineta, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Karamehić - Abazović primila naučnike i profesore iz Japana

Špagin Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH na hitnoj sjednici 11. marta

Šiljegović prisustvovao Godišnjoj konferenciji o obuci Oružanih snaga BiH za 2023.

Promo

M:tel pretplata tarife sada imaju tri puta više neta

M:tel uvećao dobit u 2023. za više od 250 milijuna KM

Pobjednici m:tel App natjecanja putuju na Regionalni izazov u Beogradu