Bosna i Hercegovina     | 24.01.2023. 15:49 |

Zvizdić - Sattler: Raditi na ispunjavanju uvjeta kako bi BiH što prije postala članica EU

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u BiH Johannom Sattlerom o političkoj situaciji u BiH i o sutrašnjem imenovanju Vijeća ministara BiH.

Zvizdić je rekao da je Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH dala preporuku za imenovanje Vijeća ministara i to velikom većinom glasova, što je svakako pozitivan signal uoči sutrašnje sjednice Predstavničkog doma.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je Bosni i Hercegovini dodijeljen kandidatski status, zahvalio se Sattleru na podršci i rekao da je Delegacija EU uvijek bila partner vlastima u BiH.

Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler je rekao da su EU i BiH vrlo bliski partneri i da Unija želi da Bosna i Hercegovina bude dio evropske porodice. Poručio je da u narednom periodu treba raditi na ispunjavanju uvjeta kako bi BiH što prije postala članica EU.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Sattler izrazili su uvjerenje da će BiH ostati čvrsto na putu evropskih integracija - saopćeno je iz Zvizdićevog Kabineta, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Zvizdić - Hloben: Slovačka je uvijek bezuslovno podržavala euroatlantski put BiH

Stekli se uvjeti za zakazivanje konstituirajuće sjednice Doma naroda PSBiH 

Predstavnički dom PSBiH usvojio ukidanje akciza na gorivo

Promo

United Grupa nastavila snažan rast u 2023.

M:tel: Nova Galaxy S23 serija nastavlja tradiciju najboljih telefona

Predstavljanje Zbornika radova s naučne konferencije o umjetnoj inteligenciji