Bosna i Hercegovina     | 23.01.2023. 12:15 |

Dvije odgovorne osobe iz Službe za zapošljavanje TK lišene slobode

FENA Saopćenje

TUZLA, 23. januara (FENA) - Po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona i naredbi Kantonalnog suda Tuzla istražitelji SKP MUP-a TK obavili su pretrese u Službi za zapošljavanje TK, te na još dvije lokacije u privatnim objektima u Sapni i Srebreniku. Dvije odgovorne osobe iz Službe za zapošljavanje TK su lišene slobode. Radi se o bivšoj v.d direktorici i šefu odjeljenja općih i pravnih poslova.

 

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu položaja i ovlaštenja a vezano za neregularnosti  prilikom provedbe projekta sufinansiranja poslodavaca za zapošljavanje 200 osoba sa evidencije nezaposlenih pod nazivom "Posao za sve 2022." u ukupnoj vrjednosti od 1.200.000 KM koji je objavljen u augustu 2022. godine.

Neregularnosti se odnose na izmijenjene liste poslodavaca kojima su odobrena sredstva za sufinansiranje suprotno uslovima u objavljenom programu, odnosno na to da su favorizirani određeni poslodavci sa kojima su zaključeni ugovori a nisu bili na listi prioriteta, dok su određene firme koje su ispunjavale uslove umjesto njih stavljene na listu za čekanje i tako im je nanesena šteta.

Osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac će donijeti naredbu o provođenju istrage i ispitati osumnjičene, nakon čega će se odlučiti koje dalje mjere i radnje će biti poduzete u odnosu na osumnjičene osobe, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Donesena prvostepena presuda za Jasnu Mrkonjić iz Tuzle optuženu za ubistvo

Potvrđena optužnica protiv rektorice Univerziteta u Tuzli Nermine Hadžigrahić

Određen jednomjesečni pritvor za Damira Dojčinovića (43), Dinu Menzilovića (51)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu