Regija     | 19.01.2023. 15:08 |

Kosovska policija na Jarinju ipak pustila sanitetsko vozilo s pacijenticom

FENA Internet, Foto/ ilustracija

PRIŠTINA, 19. siječnja (FENA) - Poslije više od sat vremena zadržavanja na prelazu Jarinje kosovska policija je pustila sanitetsko vozilo iz Sjeverne Mitrovice, koje je zaustavila s obrazloženjem da nema ispravnu KM registraciju.

Kako saznaje Kosovo online, oni su vozaču saniteta rekli da registracija koja je produžena 26. studenoga ne važi, nekoliko dana nakon što je u Bruxelesu postignut sporazum po ovom pitanju.  

Policajci su, navodno, poslali dokumenta u Ministarstvo unutarnjih poslova u Prištini i "ministar je dao zeleno svJetlo da se pusti sanitet".

U ambulantnom vozilu je bila kardiološka pacijentkinja kojoj su ugrađena dva stenta, a krenuli su iz Valjeva za Severnu Mitrovicu, navodi portal.

Prema posljednjim vijestima s prelaza, kosovska policija od srijede ne pušta preko prelaza nijedno vozilo s KM oznakama čija je registracija produžena poslije 23. studenoga prošle godine. 

Podsjetimo, dogovor je bio da Beograd ne izdaje nove registarske oznake, a da Priština do daljeg zaustavi provođenje odluke o obveznoj preregistraciji na RKS.  

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Bruxelles: Sastanak glavnih pregovarača Kosova i Srbije završio bez konkretnih rezultata

Hrvatska: Ukrajinac (22) osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka u Slavonskom Brodu

Priština: Produžen pritvor trojici osumnjičenih za napad u Banjskoj na sjveru Kosova

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu