Bosna i Hercegovina     | 19.01.2023. 12:46 |

Ćosić: S mjesta premijera ZHŽ odlazim vedriji i optimističniji nego što sam bio kada sam došao

FENA Filip Kožul, Foto: Filip Kožul

ŠIROKI BRIJEG, 19. siječanj (FENA) - Nakon 13 godina koliko je proveo na čelu Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić tu poziciju zamijenit će onom u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

- Tijekom moje službe na mjestu premijera bilo je dosta izazovnih vremena i moj rad će objektivno ocijeniti drugi. No, ja mogu reći da odlazim vedriji i optimističniji nego što sam bio u trenutku kada sam došao na ovo mjesto, jer je tada situacija bila teška i neuređena u svakom smislu. Sve te nepravilnosti smo „popeglali”, stabilizirali smo proračun i podignuli smo razna davanja – kazao je Ćosić u izjavi za Fenu.

Po njegovim riječima, namjenska sredstva koja građani uplaćuju u županijski proračun izdvojena su na podračune i troše se isključivo namjenski, što ranije nije bio slučaj.

Također, u proteklom razdoblju osigurani su besplatni udžbenici i besplatan prijevoz za učenike, a usvojen je i Zakon o pomoći obiteljima s više djece.

- Sve u svemu, imamo jedan kontinuirani rast zaposlenosti u našoj županiji, rast izvoza, što je jako važno i zdravo gospodarstvo. Iz godine u godinu imamo porast broja gospodarskih subjekata što pokazuje da imamo stabilnu situaciju i po federalnoj statistici je vidljivo da je naša županija druga po razvijenosti u Federaciji BiH - dodao je Ćosić.

Kada je u pitanju ime njegovog nasljednika na čelu županijske vlade, Ćosić je kazao kako još ne može reći o komu se radi.

- To bi trebalo biti uskoro poznato i nakon toga većina u Skupštini daje mandat premijeru da sastavi Vladu. Premijer će biti osoba koja će imati podršku većine koju u Skupštini ZHŽ čine zastupnici HDZ-a BiH - kazao je Ćosić.

Prokomentirao je i proces uspostave vlasti na višim razinama, kazavši kako se nada da na tom putu neće biti previše zapreka.

- Živimo u takvom okruženju gdje je jako teško davati bilo kakve prognoze, ali se nadam da neće biti onakvih stresnih i teških situacija kao što je to bilo nakon izbora 2018. godine. Očekujem da će u budućnosti i tijekom ovog mandata svi konstitutivni narodi u Bosni i Hercegovini imati jednaka prava i to je jedni put prema napretku i kvalitetnijem životu - zaključio je Zdenko Ćosić u izjavi za Fenu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada ZHŽ: Izmjena Odluke o donošenju Programa sredstava 'Tekući prijenosi za zaštitu okoliša'

Vlada ŽZH isplatila ukupan iznos za sufinanciranje prijevoza učenika

Vlada ZHŽ-a dala suglasnost na Odluku o usvajanju godišnjeg obračuna Šumsko-gospodarskog društva

Promo

Trivan: Uspešnost m:tel-a ključna je za rast cele privrede

Samsung predstavlja novu i poboljšanu fitness narukvicu, Samsung Galaxy Fit3

Otvoren međunarodni javni konkurs NLB Grupe za mlade umjetnike