Sport     | 16.01.2023. 08:54 |

Omeragić 25. u disciplini 1500 m na Evropskom prvenstvu u brzom klizanju

FENA Saopćenje, Foto/ Savez klizackih sportova

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH, nastupio je Evropskom prvenstvu od 13. do 15. januara u Gdanjsku (Poljska).

Omeragić je, u konkurenciji 44 najbolja brzoklizača Evrope, imao solidan nastup. Zbog niza nepredviđenih okolnosti na klizalištu, što se često dešava kod velikih brzina u brzom klizanju, reprezentativac BiH nažalost nije uspio ući u završnicu takmičenja, tako da je na 1500 m zauzeo 25. mjesto, dok je u disciplinama 500 i 1000 m, imao nešto slabiji rezultat, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

U nastavku klizačke sezone, Tarik će nastupiti na dva Svjetska kupa u brzom klizanju, i to, 3. februara u Dresdenu (Njemačka) i 10. februara u Dordrechtu (Nizozemska). Nakon navedenih svjetskih kupova, bh. reprezentativac će 10. marta nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Seolu (Koreja). Na ovim takmičenjima u Savezu klizačkih sportova BiH očekuju dobre nastupe, osvajanje novih bodova i pomak na rang listi najboljih brzoklizača svijeta.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Brzoklizač Tarik Omeragić na Svjetskom prvenstvu u Rotterdamu zauzeo 16. mjesto  u disciplini 1500 m

Omeragić u petak putuje u Montreal na Svjetsko prvenstvo

Promo

m:SAT  - televizija dostupna bilo gdje

Radionica Digitalne tehnike mjerenja u praksi u INTERA TP Mostar

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!