Ekonomija     | 10.01.2023. 10:28 |

Otvorene prijave za osposobljavanje mladih za rad u poljoprivredi

FENA Internet, Foto/ Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II

SARAJEVO, 10. siječnja (FENA) - Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. svoje aktivnosti i djelatnosti proširio je na još jednu populaciju mladih ljudi, koji po završetku srednje škole nisu nastavili daljnje školovanje, niti su pronašli mogućnost zaposlenja.

Sukladno tome, Centar za mlade Ivan Pavao II. umrežio se s poduzećem Zorg-In d.o.o. koje se već 10 godina bavi poljoprivrednom djelatnošću u selu Kornica u Bosanskoj Posavini, sa Srednjom strukovnom školom u Orašju i Odžaku te s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske.

"Rezultat suradnje je projekt Iuvenes fructus kojim želimo doprinijeti osposobljavanju mladih za rad u poljoprivredi, točnije u voćarstvu. Projekt ima za cilj educirati mlade, te raditi na njihovom osnaživanju u poljoprivredi (voćarstvu), tako što će tijekom jednogodišnjeg programa edukacije, 20 nezaposlenih mladih od 18 do 35 godina, kroz teorijsku i praktičnu nastavu steći znanja i vještine za rad u voćarstvu, certifikat o završenoj edukaciji te mogućnost pokretanja vlastitog biznisa", priopćeno je na internetskim stranicama centra.   

Na kraju jednogodišnje edukacije, dodaju, pet najuspješnijih i najperspektivnijih mladih ostvarit će pravo na start-up poticaj za pokretanje vlastitog biznisa.  

Projekt je započet 2017. godine te je u proteklih pet godina stotinu mladih uspješno završilo jednogodišnju edukaciju i dobilo certifikat, a dodijeljeni su i start-up poticaji za 25 najuspješnijih polaznika edukacije.

Kako kažu, otvorene su prijave za ovogodišnji ciklus edukacije koji će trajati od ožujka do prosinca 2023. godine, kako bi se polaznici edukacije imali priliku praktično upoznati sa svim fazama radova u voćnjaku.  

Sudjelovanje na edukaciji je besplatno, a za sve sudionike edukacije osigurani su putni troškovi i hrana. Ceremonija otvorenja projekta održat će se 25. veljače 2023. godine u Kornici, navodi se u pozivu.

Prijave za ovogodišnji ciklus edukacije otvorene su do 17. veljače 2023. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

'Razgovoruša' mladih i vlasti 18. travnja u Širokom Brijegu

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'