Bosna i Hercegovina     | 10.01.2023. 10:05 |

Uposlenik Tužiteljstva BiH lišen slobode zbog koruptivnih aktivnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. januara (FENA) - Uposlenik Tužiteljstva BiH Mustafa Vrabac (1985.) lišen je slobode u akciji po nalogu Tužiteljstva BiH. 

Aktivnosti su proveli policijski djelatnici MUP-a RS i MUP-a KS, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Osumnjičeni je pod istragom da je u proteklom periodu stupio u kontakt sa jednom osobom, te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 eura, kako bi u svojstvu službene osobe i uposlenika Tužiteljstva BiH pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog.

U vršenju koruptivnih aktivnosti, osumnjičeni je uz naredbu Suda BiH i akciju tužiteljstva i policijskih agencija, zadokumentiran i lišen slobode zbog kaznenog djela - "primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem".

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima. Glavni tužitelj naložio je suspenziju i udaljenje osumnjičenog iz kapaciteta Tužiteljstva BiH. 

Tužiteljstvo BiH i glavni tužitelj pozivaju građane, da prijave svako koruptivno i nezakonito postupanje, naročito ako su počinitelji tih aktivnosti uposlenici institucija i agencija za provedbu zakona, kako bi se nezakonita postupanja procesuirala sa ciljem odstranjivanja korumpiranih uposlenika iz svih institucija, a naročito agencija za provedbu zakona.  

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Vladan Pejušić izručen BiH, dovodi se u vezu s organiziranim kriminalom i neriješenim ubistvima

EPPO u 2022. u Hrvatskoj pokrenuo 23 istrage teške 313 milijuna eura

Bivši zamjenik ukrajinskog ministra odbrane u pritvoru zbog korupcije

Promo

Klas svoj 'Penzioner' hljeb vratio na cijenu od 1 KM

Večer s Alfa Therm u Code Hub-u Mostar krajem mjeseca

YOUNG LIONS BiH ima uzbudljive vijesti za sve mlade osobe zaposlene u kreativnoj industriji u BiH!