Sport     | 09.01.2023. 08:25 |

Zapažen nastup Omeragića na državnom prvenstvu Njemačke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. januara (FENA) - Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, Tarik Omeragić, nastupio je na državnom prvenstvu Njemačke 7. i 8. januara u Dresdenu. 

U konkurenciji 20 najboljih seniora iz Njemačke, Belgije i Češke, Omeragić je na 1.500 m u superfinalu zauzeo treće mjesto, a u trci na 500 m bio je sedmi sa novim državnim rekordom u vremenu 42.196 sek. Na 1.000 m u četvrtfinalu je pao zbog čega je imao nešto lošiji rezultat i bio je 11.

U ukupnom plasmanu reprezentativac BiH zauzeo je četvrto mjesto.

Tarik Omeragić nakon Dresdena odlazi u Gdanjsk (Poljska), gdje će od 13. do 16. januara nastupiti na Evropskom prvenstvu u brzom klizanju.

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Ermin Raščić i Nedim Muzaferović, nastupili su na ISU Chellenge-Panonnia Open, koje je održano od 6. do 8. januara u Budimpešti (Mađarska).

U konkurenciji 50 takmičara iz 10 zemalja, reprezentativci BiH su imali solidan nastup. Ermin je kao Junior A, u ukupnom plasmanu zauzeo 17. mjesto i postavio lični rekord na 500 m, dok se Nedim Muzaferović, Junior B, plasirao na 30. mjesto.

Ermin Raščić nastavlja pripreme u Budimpešti, a od 26. do 30. januara nastupiće na Svjetskom juniorskom prvenstvu u brzom klizanju u Dresdenu (Njemačka), saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Brzo klizanje - Dobar nastup juniorskih reprezentativaca BiH u Celju

Brzo klizanje - Tarik Omeragić otputovao na SP u Rotterdam

Omeragić imao solidan nastup Svjetskom kupu u Poljskoj

Promo

Brzo i jednostavno upravljajte sredstvima na kartici i dopunjavajte je iznosom koji vi želite

Sveobuhvatna zdravstvena usluga i njega za majke i djecu u centru izvrsnosti ASA Bolnice

Vodeći svjetski ekspert za dijasporu iz Londona stiže u Mostar