Bosna i Hercegovina     | 05.01.2023. 13:05 |

Martinović: Intenzivirat ćemo razgovore o formiranju nove vlade u HNŽ-u (VIDEO)

FENA Roland Grabovac, Foto: Mario Obrdalj

MOSTAR, 5. siječnja (FENA) - Tomislav Martinović, zastupnik HDZ-a BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), najavio je kako će u siječnju doći do intenziviranja međustranačkih razgovora o formiranju nove vlade u HNŽ-u.- Mi ćemo već od sredine ovoga mjeseca puno intenzivnije krenuti u razgovore i tamo negdje početkom mjeseca te razgovore polako privoditi kraju, jer nema razloga da ostanemo u nekom raskoraku i da predugo čekamo na implementaciju izbornih rezultata - izjavio je Martinović uoči početka sjednice županijske skupštine.

Za HDZ BiH, koji je s 11 zastupnika najzastupljenija politička opcija u Skupštini HNŽ-a, jedini neprihvatljiv partner u procesu formiranja nove županijske vlade je Demokratska fronta, dodao je Martinović.

SDA je osvojila sedam mandata u Skupštini HNŽ-a, a po riječima zastupnika te stranke Džafera Alića u ovom trenutku još je rano govoriti o tome hoće li nova vlada u HNŽ-u biti produkt matematike ili programska vlada.

Alić je istaknuo kako se vladajuće većine uspostavljaju kada stranke koje su dobile povjerenje građana, približe svoje stavove, odnosno programe.

- Naravno, i matematika je neizbježna. U ovom razdoblju poslije Nove godine mislim da će se dogoditi neki iskoraci u pregovaranju i dogovaranju. Trebamo biti strpljivi i trebamo na neki način osigurati da se u miru dogovore programi i da se izvuče što kvalitetniji saziv sljedeće vlade u kantonu. Hoće li ona biti odraz matematike ili programa, vidjet ćemo - zaključio je Alić.

Preuzmite VIDEO

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Martinović u Konjicu: Povratku Hrvata u klišanski kraj neophodna značajnija potpora

Održani sastanci o razminiravanju u HNŽ-u i skrbi o žrtvama mina

Povećan broj gostiju u Hercegovini: Turisti u Mostaru ostvare do 2,5 noćenja i potroše oko 78 eura

Promo

Alma Ras potvrdila lidersku poziciju u tekstilnoj industriji i trend stabilnog poslovanja

Prvo izdanje HubVerse Chata u Code Hubu Mostar posvećeno programerima

Kompanija m:tel nastavlja ulagati u obrazovanje, donirali sredstva za adaptaciju učionice na PMF-u