Bosna i Hercegovina     | 05.01.2023. 13:05 |

Martinović: Intenzivirat ćemo razgovore o formiranju nove vlade u HNŽ-u (VIDEO)

FENA Roland Grabovac, Foto: Mario Obrdalj

MOSTAR, 5. siječnja (FENA) - Tomislav Martinović, zastupnik HDZ-a BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), najavio je kako će u siječnju doći do intenziviranja međustranačkih razgovora o formiranju nove vlade u HNŽ-u.- Mi ćemo već od sredine ovoga mjeseca puno intenzivnije krenuti u razgovore i tamo negdje početkom mjeseca te razgovore polako privoditi kraju, jer nema razloga da ostanemo u nekom raskoraku i da predugo čekamo na implementaciju izbornih rezultata - izjavio je Martinović uoči početka sjednice županijske skupštine.

Za HDZ BiH, koji je s 11 zastupnika najzastupljenija politička opcija u Skupštini HNŽ-a, jedini neprihvatljiv partner u procesu formiranja nove županijske vlade je Demokratska fronta, dodao je Martinović.

SDA je osvojila sedam mandata u Skupštini HNŽ-a, a po riječima zastupnika te stranke Džafera Alića u ovom trenutku još je rano govoriti o tome hoće li nova vlada u HNŽ-u biti produkt matematike ili programska vlada.

Alić je istaknuo kako se vladajuće većine uspostavljaju kada stranke koje su dobile povjerenje građana, približe svoje stavove, odnosno programe.

- Naravno, i matematika je neizbježna. U ovom razdoblju poslije Nove godine mislim da će se dogoditi neki iskoraci u pregovaranju i dogovaranju. Trebamo biti strpljivi i trebamo na neki način osigurati da se u miru dogovore programi i da se izvuče što kvalitetniji saziv sljedeće vlade u kantonu. Hoće li ona biti odraz matematike ili programa, vidjet ćemo - zaključio je Alić.

Preuzmite VIDEO

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Martinović: Nije prekršen Poslovnik o radu Doma naroda, nema dvostrukih mjerila

Martinović i Vlaisavljević u Rami: Potpora projektima od važnosti za ramski kraj

HNŽ izdvaja 4,2 milijuna KM za lokalne prometnice

Promo

M:tel: Odlična multibrend ponuda telefona na rate

CompanyWall – bonitetna kuća pomaže kompanijama da unaprijede poslovanje

Planirate putovanje? Ne zaboravite zamijeniti svoju m:tel 3G za 4G SIM karticu potpuno besplatno