Bosna i Hercegovina     | 30.12.2022. 10:24 |

Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Ognjen Orašanin i drugi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. decembra (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine je u predmetu Ognjen Orašanin i drugi, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 28. decembra za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenima Kemalu Bukvi, Zoranu Buhaću, Saši Karadžiću i Željku Dangubiću, nakon održanog javnog ročišta za razmatranje prijedloga Tužilaštva BiH, donio rješenje kojima je osumnjičenima određen pritvor koji po ovom rješenju može trajati najduže jedan mjesec ili do nove odluke Suda, računajući od dana lišenja slobode. 

 

Pritvor može trajati do 26. januara 2023. godine i to u odnosu na osumnjičene Kemala Bukva, Zorana Buhaća i Sašu Karadžiću iz pritvorskih razloga predviđenih članom 132. stav 1. tačke a), b) i c) Zakona o krivičnom postupku BiH, a u odnosu na osumnjičenog Željka Dangubića iz pritvorskih razloga predviđenih članom 132. stav 1. tačke a) i b) Zakona o krivičnom postupku BiH, saopćeno je iz Suda BiH. 

Osumnjičenima je određen pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela. 

Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba Krivičnom vijeću Suda BiH u roku od 24 sata od prijema pismenog otpravka rješenja. Žalba protiv ovog rješenja ne zadržava izvršenje istog, navodi se u saopćenju. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Određen pritvor i određene mjere zabrane osumnjičenima u predmetu Zlatko Ibrišimović i drugi

Sud BiH - Potvrđena optužnica u predmetu Veljko Brajić i drugi

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu