Stranačke aktivnosti     | 29.12.2022. 11:04 |

Saopćenje za javnost KO SDPBiH ZDK

FENA Saopćenje

"𝗢𝗻𝗼 𝘀̌𝘁𝗼 𝗽𝗿𝗲𝘁𝗵𝗼𝗱𝗻𝗮 𝘃𝗹𝗮𝘀𝘁 𝗭𝗗𝗞 𝗻𝗶𝗷𝗲 𝘇̌𝗲𝗹𝗷𝗲𝗹𝗮 𝗿𝗶𝗷𝗲𝘀̌𝗶𝘁𝗶 𝟱 𝗺𝗷𝗲𝘀𝗲𝗰𝗶 - 𝗻𝗼𝘃𝗮 𝗷𝗲 𝘇𝗮𝘃𝗿𝘀̌𝗶𝗹𝗮 𝘇𝗮 𝟱 𝗱𝗮𝗻𝗮".

Klub poslanika SDP BiH u Skupštini Zeničko – dobojskog kantona je još kao opozicija kontinuirano tražio od prethodne Vlade ZDK da se po hitnom postupku isplati jednokratna novčana pomoć radnicima koji plate primaju iz Budžeta ZDK.

 

Nažalost, prethodna Vlada više od 5 mjeseci nije imala razumijevanja prema zahtjevima Kluba SDP BiH u Skupštini ZDK, ali ni prema zahtjevima sindikata te je svojim neobjašnjivim i stalnim odgađanjem isplate jednokratne pomoći dovela u pitanje samu isplatu.

Apsolutno je jasno svima da je prethodna Vlada ZDK odugovlačenjem procesa uplate jednokratne pomoći željela da prođe 31.12.2022. godine i da na taj način istekne uredba Vlade FBiH prema kojoj bi prestala i obaveza Vlade ZDK o izdvajanju sredstava, ali na sreću radnika i građana Zeničko – dobojskog kantona smjenom prethodne Vlade i dolaskom nove - osujećen je taj plan.

SDP BiH u Skupštini Zeničko – dobojskog kantona je zajedno sa svojim partnerima u svega 5 dana uspio obezbjediti novčana sredstva neophodna za isplatu jednokratne pomoći i na taj način smo dali punu podršku zahtjevima sindikata i radnika, a što je jučer i finalizirano na sjednici Skupštine Zeničko – dobojskog kantona.

Na ovaj način smo kao politička opcija pokazali principijelnost političkog djelovanja i zastupanja identičnih stavova bez obzira bili pozicija ili opozicija, analogno tome pozivamo i druge političke aktere u ZDK na racionalnost i dosljednost i da interese građana Zeničko – dobojskog kantona stavimo u fokus, a populizam i politike podmetanja, spletkarenja ostavimo po strani.

Kantonalni odbor SDP BiH u Skupštini Zeničko - dobojskog kantona.

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDP ZDK: Za prijedlog budžeta za 2024. prekršene procedure, ulaganje amandmana bespredmetno

Ministri SDP-a: SDP nisu napuštali zastupnici i nije kriv za pad Vlade ZDK

Saopćenje za javnost KO SDP BiH ZDK

Promo

Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

Potaknuti mlade da aktivno učestvuju u promicanju održivih digitalnih praksi

Brzo i jednostavno upravljajte sredstvima na kartici i dopunjavajte je iznosom koji vi želite