Bosna i Hercegovina     | 28.12.2022. 14:29 |

Dodik: Nećemo našu imovinu dijeliti sa Bosnom i Hercegovinom

FENA Sanda Hrkić, Foto: Hazim Aljović

BANJA LUKA, 28. decembra (FENA) - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kazao je danas na konferenciji za medije u Banjaluci, da u bh. entitetu Republika Srpska neće biti prihvaćena ‘nikakva odluka Ustavnog suda, visokog predstavnika ili bilo koga drugog ko bi zadirao u imovinu Republike Srpske’.

- Republika Srpska neće dati svoju imovinu. Mi nećemo našu imovinu dijeliti sa Bosnom i Hercegovinu, apsolutno nećemo - naglasio je Dodik.

Na današnjoj sjednici Narodne Skupštine RS u Banjaluci u toku je, kao tačka dnevnog reda, rasprava o Prijedlogu zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Odlukom Ustavnog suda Zakon slične materije usvajan je ranije u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali ga je u aprilu suspendovao visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt, a Ustavni sud BiH proglasio nevažećim u septembru.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine, u odluci od septembra ove godine je naglasio da Republika Srpska nema ustavnu nadležnost za regulisanje pravne materije koja je bila predmet tadašnjeg zakona Republike Srpske o nepokretnoj imovini.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Dodik od Vučića zatražio podršku za poteze koje Republika Srpska planira poduzeti

Hadrović: Dodik se 'zaigrao' misleći da ga američke sankcije nikada neće sustići i staviti u kut

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'