Najave     | 27.12.2022. 14:32 |

ESVFBiH sutra o usklađivanju najniže plaće

FENA Saopćenje

SARAJEVO,  27. decembra (FENA) - Sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine najavljena je za sutra u Sarajevu, a na predloženom dnevnom redu je usklađivanje najniže plaće, te prijedlog poslodavaca u vezi s izmjenom određenih zakonskih rješenja. 

Razmatranje prijedloga Udruženja poslodavaca FBiH obuhvata dvije varijante i to:  varijanta I -  donošenje zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima i zakona o dopuni Zakona o porezu na dohodak, te varijanta II -  donošenje pravilnika o dopuni Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak.

Članovi ESV-a se trebaju izjasniti i o usklađivanju najniže plaće, u skladu sa članom 78. Zakona o radu i članom 6. Uredbe o metodologiji izračuna i usklađivanja najniže plaće. 

Iz Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine najavljeno je da će se sjednica održati sutra s početkom u 13.00 sati u Sarajevu u zgradi Vlade FBiH, te napominju da je sjednica otvorena za javnost, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Poslodavci RS traže suspenziju odluke o najnižoj plati, najavljuju prebacivanje poslovanja u FBiH

ESVFBiH o usklađivanju najniže plaće

Smailbegović: Potrebna korekcija Prijedloga zakona o minimalnoj plaći

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel