Bosna i Hercegovina     | 22.12.2022. 15:41 |

Penzioneri darovali novogodišnjim paketićima djecu bez roditeljskog staranja JU Dom-porodica Zenica

FENA Vehid Begunić, Foto: Vehid Begunić

ZENICA, 22. decembra (FENA) – Javnu ustanovu Dom-porodica Zenica posjetili su stanari Doma za stara lica Zenica, koji su štićenike te ustanove koja skrbi o djeci bez roditeljskog staranja darivali novogodišnje paketiće.

- Danas smo imali posebno zadovoljstvo da nas posjete naše komšije pa smo, umjesto jednog ugostili više Djeda mrazeva i Baka mrazeva. Nadam se da ćemo u toku zimskog raspusta uspjeti da im uzvratimo posjetu - kazala je direktorica JU Dom-porodica Zenica Draženka Subašić.

Direktor Doma za stara lica Zenica Kemal Efendić istakao je zadovoljstvo što su na ovaj način uspjeli da “u zimske dane unesu malo topline u svoja i srca štićenika ove ustanove”, ali i zaposlenika obje ustanove.

-Svjedočili smo toplom ljudskom događaju, ali se nadam da će ovo biti povod da i drugi društveni akteri iz našeg grada posjete ovu i slične ustanove te unesu svježinu i toplinu kod štićenika ustanova socijalne zaštite - poručio je Efendić.

Djeca su svoje goste nagradili prigodnim programom, uz pjesmu i recitovanje novogodišnjih pjesmica. Zanimljivo je kako obje ove ustanove skrbe o po 80-ak štićenika, odnosno korisnika usluga.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Policajci, medicinske sestre i štićenik JU Dom za stara lica Zenica otpušteni iz bolnice

Svih 75 štićenika sinoć uspješno evakuisani te zbrinuti nakon požara u JU Dom za stara lica Zenica

JU Dom za stara lica Zenica obilježio Međunarodni dan starih osoba

Promo

Uz mtel Siguran NET budite bezbjedni gdje god da surfujete

Počinje nova sezona Addiko SME akademije, partner projekta i ove godine EBRD

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije