Bosna i Hercegovina     | 22.12.2022. 15:41 |

Penzioneri darovali novogodišnjim paketićima djecu bez roditeljskog staranja JU Dom-porodica Zenica

FENA Vehid Begunić, Foto: Vehid Begunić

ZENICA, 22. decembra (FENA) – Javnu ustanovu Dom-porodica Zenica posjetili su stanari Doma za stara lica Zenica, koji su štićenike te ustanove koja skrbi o djeci bez roditeljskog staranja darivali novogodišnje paketiće.

- Danas smo imali posebno zadovoljstvo da nas posjete naše komšije pa smo, umjesto jednog ugostili više Djeda mrazeva i Baka mrazeva. Nadam se da ćemo u toku zimskog raspusta uspjeti da im uzvratimo posjetu - kazala je direktorica JU Dom-porodica Zenica Draženka Subašić.

Direktor Doma za stara lica Zenica Kemal Efendić istakao je zadovoljstvo što su na ovaj način uspjeli da “u zimske dane unesu malo topline u svoja i srca štićenika ove ustanove”, ali i zaposlenika obje ustanove.

-Svjedočili smo toplom ljudskom događaju, ali se nadam da će ovo biti povod da i drugi društveni akteri iz našeg grada posjete ovu i slične ustanove te unesu svježinu i toplinu kod štićenika ustanova socijalne zaštite - poručio je Efendić.

Djeca su svoje goste nagradili prigodnim programom, uz pjesmu i recitovanje novogodišnjih pjesmica. Zanimljivo je kako obje ove ustanove skrbe o po 80-ak štićenika, odnosno korisnika usluga.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Policajci, medicinske sestre i štićenik JU Dom za stara lica Zenica otpušteni iz bolnice

Svih 75 štićenika sinoć uspješno evakuisani te zbrinuti nakon požara u JU Dom za stara lica Zenica

JU Dom za stara lica Zenica obilježio Međunarodni dan starih osoba

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta