Bosna i Hercegovina     | 20.12.2022. 16:04 |

Skupština u petak usvaja prijedlog Vlade ZDK mandatarke Amre Mehmedić

FENA Vehid Begunić, Foto: Vehid Begunić/arhiva

ZENICA, 20. decembra (FENA) – Druga sjednica 9. saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (SZDK), na kojoj bi trebala biti potvrđena Vlada ZDK mandatarke Amre Mehmedić iz Zenice, održat će se u petak, 23. decembra - potvrdio je Feni predsjedavajući SZDK Dejan Kovačvić.

- Kolegij SZDK odlučio je da će sjednica biti održana u petak, 23. decembra, s početkom u 10.00 sati. Na sjednici će biti potvrđivana Vlada ZDK te stalna skupštinska tijela, dok još uvijek nismo sigurni da li će biti razmatrani finansijski dokumenti. O njima ćemo, da li na ovoj ili nekoj drugoj sjednici, sigurno raspravlajti te ih usvajati do kraja godine - kazao je Kovačević.

SZDK bi, zbog odluke Vlade ZDK da se za oko 8.200 budžetskih korisnika isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 1.080 KM, a po Uredbi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, do kraja tekuće godine trebao usvojiti i reabalans budžeta za 2022., kao i Odluku o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca naredne godine.

Skupština do kraja godine treba usvojiti finansijske planove Zavoda zdravstvenog osiguranja te Službe za zapošljavanje ZDK ili odluke o pripremenom finansiranju i tih ustanova.

Mandatarka Amra Mehmedić iz Zenice, koja je kao nestranačka kandidatkinja predložena od strane Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad, trebala bi predvoditi Vladu ZDK u sljedećem sastavu: Samir Šibonjić iz Zavidovića (privreda, NES), Dženana Čišija iz Visokog (finansije, DF), Vinko Marić iz Žepča (poljoprivreda, vodoprivreda i šumarstvo, BHI-KF), Benjamin Sinanović iz Zavidovića (unutrašnji poslovi, SDP BiH), Boško Jefić iz Zenice (obrazovanje, nauka, kultura i sport, SDP BiH), Danijel Pašić iz Tešanj (prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštita okoline, SDPBiH), Tanja Radoš- Kisić iz Žepče (zdravstvo, HDZ BiH), Adnan Sirovica iz Maglaja (boračka pitanja, DF), Zlatko Jelić iz Usore (rad, socijalna politika i izbjeglice, HDZ) te Edin Hasaničević Tešanj (pravosuđe i uprava, Naša stranka).

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Počela redovna sjednica Skupštine ZDK, na dnevnom redu devet tačaka

Usvojena Odluka o privremenom finansiranju ZDK-a, povučeni planovi ZZO i SZZZDK za 2023.

Skupština ZDK-a usvojila rebalans budžeta i omogućila isplatu jednokratne pomoći

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom