Bosna i Hercegovina     | 15.12.2022. 11:45 |

Branislav Stević priznao poreznu utaju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. decembra (FENA) - Optuženi Branislav Stević, rođen 1990. godine u Bijeljini, državljanin BiH i pravna osoba-poduzeće “Stević Semberija” d.o.o. Velika Obarska, u kojem je optuženi Stević odgovorna osoba, u potpunosti su priznali krivnju u predmetu Tužiteljstva BiH koji se odnosi na kazneno djelo porezne utaje.

Sporazumnim priznanjem, predviđeno je i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 31.103,30 KM, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Branislavu Steviću predložena je kazna zatvora od jedne godine, koja se neće izvršiti ako optuženi u naredne dvije godine ne počini novo kazneno djelo, kao i novčana kazna u iznosu od 2.000 KM, a pravnoj osobi “Stević Semberija” d.o.o. novčana kaznu u iznosu od 5.000 KM.

Sporazumom je predviđeno i oduzimanje nezakonite imovinske koristi od 31.103,30 KM, koje je već izvršeno, u skladu sa podacima iz elektronske evidencije UIO BiH.

Predložene kazne u skladu su sa ulogom i odgovornošću optuženih u izvršenju kaznenog djela.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na temelju sporazuma izrekne Sud BiH. Ukoliko sud prihvati sporazum, predmet će biti pravomoćno okončan, bez suđenja i glavnog pretresa.

Sporazumno priznanje proslijeđeno je Sudu BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv Slovenca iz Stoca zbog utaje poreza

Čeligija osuđen na jednu godinu zatvora za krivično djelo porezne utaje ili prevare

Pravno lice Trgotank d.o.o. Fojnica osuđeno na novčanu kaznu od 2,5 miliona KM

Promo

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine 

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti