Najave     | 09.12.2022. 12:13 |

'Ti, Ja i Štela' u utorak u Narodnom pozorištu Mostar

FENA Saopćenje, Foto/ Udruženje 'Dignitet'

MOSTAR, 9. prosinca (FENA) - Nakon uspješne premijere predstave "Ti, Ja i Štela“, održane 1. prosinca u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače, na rasporedu je repriza predstave u Narodnom pozorištu Mostar u utorak, 13. prosinca.

Druga izvedba predstava organizira se u povodu Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, priopćeno je iz Udruženja "Dignitet".

Crna komedija "Ti, Ja i Štela" na satiričan način prikazuje rješavanje problema nezaposlenosti u korumpiranom društvu. Radnja koja je isprepletena prisutnošću korupcije u društvu, prikazuje mladi par, koji opterećen egzistencijalnim problemima, krene tragati za očajnim rješenjima.

Predstava "Ti, Ja i Štela" je autorsko djelo čiju tekst i režiju potpisuje Ivo Čarapina, a u njoj igraju: Sabahudin Gluhović, Sarah Sarić, Haris Hodžić, Tea Pandža, Džejla Tanović i Ivo Čarapina, a glumci su inače mlade Mostarke i Mostarci uzrasta 18 do 26 godina.

Predstava je postavljena u okviru projekta Udruženje "Dignitet" "On my own - Neću štelu Vol II", koji podržava Fond otvorenog društva BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ured za borbu protiv korupcije TK objavio ažurirani registar imovine

Isak uručio diplome polaznicima obuke 'Borba protiv korupcije'

ZDK dobio registre zaposlenih i imenovanih, u toku izrada Zakona o imovini nosilaca javnih funkcija

Promo

Uz mtel Siguran NET budite bezbjedni gdje god da surfujete

Počinje nova sezona Addiko SME akademije, partner projekta i ove godine EBRD

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije