Najave     | 09.12.2022. 12:13 |

'Ti, Ja i Štela' u utorak u Narodnom pozorištu Mostar

FENA Saopćenje, Foto/ Udruženje 'Dignitet'

MOSTAR, 9. prosinca (FENA) - Nakon uspješne premijere predstave "Ti, Ja i Štela“, održane 1. prosinca u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače, na rasporedu je repriza predstave u Narodnom pozorištu Mostar u utorak, 13. prosinca.

Druga izvedba predstava organizira se u povodu Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, priopćeno je iz Udruženja "Dignitet".

Crna komedija "Ti, Ja i Štela" na satiričan način prikazuje rješavanje problema nezaposlenosti u korumpiranom društvu. Radnja koja je isprepletena prisutnošću korupcije u društvu, prikazuje mladi par, koji opterećen egzistencijalnim problemima, krene tragati za očajnim rješenjima.

Predstava "Ti, Ja i Štela" je autorsko djelo čiju tekst i režiju potpisuje Ivo Čarapina, a u njoj igraju: Sabahudin Gluhović, Sarah Sarić, Haris Hodžić, Tea Pandža, Džejla Tanović i Ivo Čarapina, a glumci su inače mlade Mostarke i Mostarci uzrasta 18 do 26 godina.

Predstava je postavljena u okviru projekta Udruženje "Dignitet" "On my own - Neću štelu Vol II", koji podržava Fond otvorenog društva BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Isak uručio diplome polaznicima obuke 'Borba protiv korupcije'

ZDK dobio registre zaposlenih i imenovanih, u toku izrada Zakona o imovini nosilaca javnih funkcija

Županija posavska dobiva Ured za borbu protiv korupcije

Promo

Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

Potaknuti mlade da aktivno učestvuju u promicanju održivih digitalnih praksi

Brzo i jednostavno upravljajte sredstvima na kartici i dopunjavajte je iznosom koji vi želite