Najave     | 06.12.2022. 18:34 |

Forum za razmjenu najboljih praksi suradnje organizacija civilnog društva i lokalnih vlasti

FENA Saopćenje, Foto/ LDA Mostar

PRIJEDOR, 6. prosinca (FENA) - Drugi Forum za razmjenu najboljih praksi suradnje organizacija civilnog društva i lokalnih vlasti bit će održan u okviru projekta "Jačanje lokalnog učešća i suradnje kroz partnerstvo javnih vlasti i organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini - LINK za saradnju/suradnju" financiranog sredstvima Europske unije.

Forum će se održati u četvrtak, 8. prosinca, u konferencijskoj dvorani Hotela Prijedor s početkom u 10 sati, dok je konferencija za medije predviđena u predvorju hotela u 9 sati i 30 minuta, najavljeno je iz LDA Mostar.

Istaknuto je kako je cilj Foruma procjena razine napretka suradnje lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva u 12 gradova i općina obuhvaćenih projektom, u odnosu na podatke sažete u projektnom dokumentu koji je na prvom Forumu detektirao osnovne izazove u suradnji ova dva sektora.

Zadatak Foruma je, kako se navodi, procjena utjecaja i važnosti kroz projekt provedenog ELoGE procesa i programa Akademije za lidere (LAP) Vijeća Europe kao ključnih alata u kontekstu pridruživanja Europskoj uniji.

Na Forumu će sudjelovati gradonačelnici i načelnici te predstavnici jedinica lokalnih samouprava i OCD-a iz 12 gradova i općina Bosne i Hercegovine, kao i visoki dužnosnici, predstavnici međunarodne zajednice i donatora.

Domaćin Foruma su Grad Prijedor i Agencija lokalne demokracije (LDA) Mostar, u svojstvu lider partnera projekta.

Projekt "LINK za saradnju/suradnju" za cilj ima jačanje kapaciteta lokalnih vlasti i organizacija civilnog društva u provođenju participativnih procesa kako bi zajedno identificirali konkretne probleme zajednica i zahvaljujući participativnom pristupu, pronašli najoptimalnija rješenja.

Projektne aktivnosti provode se u suradnji s 12 jedinica lokalne samouprave (Berkovići, Jablanica, Kostajnica, Maglaj, Mostar, Nevesinje, Novi Grad, Prijedor, Ravno, Trebinje, Zavidovići i Žepče) kao i OCD-ima s teritorija ovih 12 lokalnih zajednica.  

Projekt je s implementacijom počeo 1. siječnja 2021. i trajat će do 31. prosinca 2023. godine, a vrijednost mu je preko 540.000 eura, od čega je Europska unija osigurala preko 490.000 eura bespovratnih sredstava.

Projektni konzorcij čine Agencija lokalne demokracije (LDA) Mostar, Agencija lokalne demokracije (LDA) Zavidovići, Agencija lokalne demokracije (LDA) Prijedor, Centar za razvoj Hercegovine (CRH) i Europska asocijacija za lokalnu demokraciju (ALDA), te pridruženi partner ALDA Skoplje, navodi se u najavi.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Konferencije „Seeing is believing“: Mostar kao primjer Zapadnom Balkanu

Mostar nije inkluzivan grad, ali vidljivi su pomaci - panel diskusija

Predstavnici turske općine Edremit posjetili Grad Mostar

Promo

U m:tel ponudi: Vrhunski Galaxy preklopni telefoni sa pametnim satom na poklon

NLB Banka Sarajevo sa partnerima obilježila 40. godišnjicu Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu

Aktivan doprinos održivosti i očuvanju okoliša-Električni automobili u voznom parku Sparkasse banke