Najave     | 05.12.2022. 12:06 |

Izložba 'Francuska arhitektura u svijetu 2010.-2020.' dolazi u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. prosinca (FENA) - Izložba "Francuska arhitektura u svijetu 2010.-2020.", kojom se želi predstaviti i promovirati izvrsnost francuske arhitekture, bit će otvorena u utorak, 6. prosinca, u prostorijama Ogranka Francuskog instituta u Mostaru u 18 sati.

Izložbu će otvoriti veleposlanica Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic.

Francuska neprofitna organizacija AFEX (Francuski arhitekti u inozemstvu) od 2010. godine organizira Grand Prix AFEX francuske arhitekture u svijetu s ciljem valorizacije i dijeljenja stečenih znanja francuskih arhitekata u svijetu.

Ovom izložbom AFEX predstavlja građevine koje su francuski arhitekti izgradili u inozemstvu želeći na taj način pokazati široj publici nagrađene projekte u okviru AFEX-ovog Grand Prixa.

Projekti svih veličina i vrsta diskretni su ili blistavi dragulj francuske arhitekture kakvu su gradili, vidjeli i doživjeli ljudi širom svijeta. Građevine prikazane kroz izložbu utjelovljenje su različitih susreta, susret kultura, majke velikih dostignuća, ali i susreta tehnike i tehnologije povezanih s poviješću i stupnjem razvoja zemalja.

Ova izložba jednako svjedoči i o kvaliteti dijaloga kojeg su francuski dizajneri znali uspostaviti sa stranim klijentima kako bi odgovorili na njihove zahtjeve i ambicije, priopćeno je iz Francuskog instituta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Izložba fotografija arhitektonskih anomalija u Mostaru

Cvijanović primila ambasadoricu Francuske u oproštajnu posjetu

Bećirović ambasadorici Francuske: Dodikov udar na Ustavni sud BiH je brutalni napad na Dejton

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel