Sport     | 03.12.2022. 22:05 |

SP Katar: Argentina prejaka za Australiju

FENA Roland Grabovac, Foto: Twitter/FIFA

AL-RAYYAN, 3. prosinca (FENA) - Nogometaši Argentine opravdali su ulogu favorita, pobijedivši u osmini finala Svjetskog prvenstva Australiju rezultatom 2:1.

 

Obje momčadi igrale su iznimno oprezno u prvom poluvremenu i sve do 35. minute nije bilo pravih prilika, a onda se ukazalo Leo Messi. Bio je dovoljan trenutak nepažnje i Messi je s 12-13 metara pogodio niskom loptom mrežu australskog gola.

I u nastavku se igralo oprezno, a do promjene rezultata došlo je u 57. minuti nakon pogreške vratara Australije Mathewa Ryana. Rodrigo de Paul i Julian Alavrez pritisnuli su Ryana, ovaj je pokušao driblati, međutim Alvarez mu je ukrao loptu i poslao je u mrežu za 2:0.

Tračak nade za Australce pojavi se u 77. minuti. Craig Goodwin potegnuo je s 20 metara, lopta je pogodila Enza Fernandeza i od njega se odbila u gol.

Pogodak je razbudio Socceroose koji su krenuli po izjednačenje, a do njega su umalo došli u 80. minuti. Aziz Behich je u solo prodoru izbacio iz igre tri Argentinca, ali je njegov šut u kaznenom prostoru u posljednji tren blokirao Nicolas Otamendi.

Do kraja utakmice Lautaro Martinez je na drugoj strani zapucao tri izgledne prilike, a u sedmoj minuti sudačke nadoknade Argentincima se to moglo osvetiti. S nekih sedam-osam metara šutirao je Garang Kuol, ali ravno u argentinskog vratara.

Utakmica je tako završila rezultatom 2:1 i plasmanom Argentine u četvrtfinale gdje će igrati s Nizozemskom, koja je ranije danas rezultatom 3:1 pobijedila SAD.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo