Bosna i Hercegovina     | 03.12.2022. 14:29 |

Mostarska fontana dobila naziv po talijanskom gradu Montegrotto Terme

FENA Saopćenje, Foto/ Grad Mostar

MOSTAR, 3. prosinca (FENA) - Fontana u mostarskom parku Zrinjevac od danas službeno nosi naziv Montegrotto Terme.

Svečanoj inauguraciji prisustvovala su izaslanstva gradova Mostar i Montegrotto Terme, predvođena gradonačelnicima Mariom Kordićem i Riccardom Mortandellom, te predstavnici Ausera, priopćeno je iz Grada Mostara.

U Montegrotto Termeu već se nalazi fontana identična onoj u parku Zrinjevac koja nosi naziv „Park Mostar”.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić istaknuo je kako fontana na simboličan način povezuje dva prijateljska grada.

- Fontana je napravljena dijelom iz Grada Mostara, odnosno jedna strana mosta je napravljena od kamena iz Mostara, a druga strana je napravljena iz kamena koji se nalazi u regiji Montegrotto, što pokazuje jedne veliku simboliku ujedinjenja te dvije regije, odnosno dva grada. Vidimo srušeni Stari most koji je u ratu imao takvu sudbinu, ali isto tako vidimo i vodu koja ga spaja. Počašćeni smo na naziv koji je dobila po gradu Montegrotto Terme i jako zahvalni na tome što ste nam omogućili da imamo takvo prijateljstvo i suradnju - poručio je gradonačelnik Kordić.

U prigodnom obraćanju gradonačelnik Montegrotto Termea Riccardo Mortandello zahvalio je predstavnicima Grada Mostara što su dio parka nazvali po njegovom gradu, te istaknuo kako se moramo okrenuti i graditi bolje uvjete za ekonomski razvoj.

- Mi ćemo iskoristiti svaku priliku da promoviramo Mostar i regiju Hercegovinu u našoj regiji koju godišnje posjeti tri i pol milijuna turista. Trudit ćemo se promovirati Hercegovinu, vaše prirodne ljepote i izvanredne kulinarske sposobnosti tako što ćemo u našim hotelima imati brošure o vašoj regiji - istaknuo je gradonačelnik Mortandello.

Predsjednik Ausera Silvio Nardo prisjetio se kako je u Mostar došao 1993. godine kao humanitarni radnik donijeti pomoć za grad i njegove stanovnike.

- Grad je tada bio potpuno srušen, ali sam zatekao ljude koji su bili motivirani da ga obnove. Ja sam tada građane Mostara nazvao herojima i čini me ponosnim što sam počasni građanin Mostara. Zahvala svima onima koji su omogućili da u Mostaru imamo dio parka koji nosi naziv po gradu u kojem sam rođen i ovo je obveza da nastavimo koje smo radili proteklih 29 godina - istaknuo je Silvio Nardo.

U izaslanstvu grada Montegrotto Terme još su bili zamjenica gradonačelnika Elisabetta Roetta, vijećnik Andrea Agnelio, odgovorno lice za tehnički sektor komune Andrea Rinaldo i predstavnici Ausera, dok su osim gradonačelnika Kordića predstavnici Grada Mostara bili glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina i načelnica Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Amira Trbonja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nestao kip Brucea Leeja iz mostarskog parka

Kordić: Protekle tri godine bile su izazovne, ali veselim se budućnosti Mostara (VIDEO)

Provjera sistema za javno uzbunjivanje na području Mostara

Promo

M:tel pretplata tarife sada imaju tri puta više neta

M:tel uvećao dobit u 2023. za više od 250 milijuna KM

Pobjednici m:tel App natjecanja putuju na Regionalni izazov u Beogradu