Bosna i Hercegovina     | 01.12.2022. 15:05 |

Vlada KS dala saglasnost na zapošljavanja u DZ KS za potrebe Centra za rani rast i razvoj djece

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. decembra (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo da primi u radni odnos, na neodređeno vrijeme, dva ljekara specijalista pedijatra/specijalista porodične/opće medicine, osam ljekara opće medicine, dvije diplomirane medicinske sestre, dva diplomirana fizioterapeuta/okupaciona terapeuta, dvije srednje medicinske sestre na poslovima kućne njege/rad u zajednici, te dva fizioterapeutska tehničara.

 

Navedeni kadrovi su potrebni za rad Centra za rani rast i razvoj djece, koji se uspostavlja pri JU Dom zdravlja na osnovu Protokola koji je u maju ove godine potpisan između Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, Ministarstva zdravstva KS, Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo i UNICEF-a u Bosni i Hercegovini.

- Zadužen je Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo da obezbijedi finansijska sredstva za radnike na tim pozicijama. Prilikom prijema kadra u radni odnos, Dom zdravlja je dužan ispoštovati sve zakonske i podzakonske propise koji regulišu oblast zapošljavanja - saopćila je Služba za protokol i press KS.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Upravni odbor podržao Milana Miokovića za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja KS

Domu zdravlja Vrazova donirano 33.707 KM

Domovi zdravlja KS i Stari Grad Mostar uspostavljaju saradnju

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel