Bosna i Hercegovina     | 01.12.2022. 12:10 |

Vlada ZHŽ-a donijela odluku o utvrđivanju visine boravišne pristojbe

FENA Saopćenje, Foto/ Vlada ZHŽ

ŠIROKI BRIJEG, 1. prosinca (FENA) - Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) u četvrtak je donijela Odluku o davanju suglasnosti na prijenos Ugovora o koncesiji za eksploataciju prirodnog (arhitektonsko-građevnog) i tehničko-građevnog kamena na eksploatacijskom polju "Kusačko brdo“ ležište "Tvrda ljut" Grad Široki Brijeg s gospodarskog društva "Proin 21“ d. o. o. Široki Brijeg na gospodarsko društvo "Dinarakamen“ d. o. o. Široki Brijeg.

Osim toga, donesena je Odluka o redovitom godišnjem popisu imovine, obveza i potraživanja ZHŽ-a na dan 31. prosinca 2022. godine te Odluka o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2023. godinu.

Boravišna pristojba za svako ostvareno noćenje u smještajnom objektu (po osobi) iznosi 2 KM, dok godišnja paušalna boravišna pristojba za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge smještaja u domaćinstvu iznosi 60 KM po svakom krevetu iz smještajne jedinice, priopćili su iz Vlade ZHŽ-a.

Ova odluka će se, kako su naveli, primjenjivati od 1. siječnja 2023. godine.

Vlada je prihvatila i Periodično izvješće o izvršenju proračuna ZHŽ-a u razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2022. godine, kojeg je izradilo Ministarstvo financija te županije, navodi se u priopćenju.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada ŽZH: 700.000 KM za poticanje razvoja gospodarstva u Županiji Zapadnohercegovačkoj

Održana konstituirajuća sjednica Vlade ŽZH

Ćosić: S mjesta premijera ZHŽ odlazim vedriji i optimističniji nego što sam bio kada sam došao

Promo

Tesla održao svoju prvu veliku poslovnu konferenciju na Jahorini

Najava - Savjetovanja o primjeni zakona sa sudskom praksom

Započela prva Autodesk konferencija u Mostaru