Bosna i Hercegovina     | 28.11.2022. 13:55 |

Sjednica Vijeća ministara BiH po drugi put nije održana jer nije bilo saglasnosti o dnevnom redu

FENA Aida Kovač, Foto: Hazim Aljović

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja je bila zakazana za danas, nije održana jer nije postignuta saglasnost o dnevnom redu.

Kako Fena saznaje, ni ovaj put nije bio prihvaćen prijedlog zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministra finansija i trezora Vjekoslava Bevande da se u dnevni red uvrsti Nacrt Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu.

Iz istog razloga ni prošle sedmice nije održana sjednica Vijeća ministara BiH.

Ministar Bevanda je tada, u saopćenju za javnost, izrazio žaljenje što nije bilo volje da se na dnevni red sjednice Vijeća ministara BiH uvrsti Nacrt Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu, te da je to dovelo do toga da ministri iz reda Hrvata glasaju protiv ponuđenog dnevnog reda.

Vijeće ministara BiH trebalo je danas razmatrati Nacrt zakona o vanjskim poslovima BiH, čiji je predlagač Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Također trebao je biti razmatran i Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora, kao i Nacrt zakona o slobodi pristupa informacijama na nivou institucija BiH.

Na dnevnom redu je, između ostalog, trebalo da se nađe i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom