Bosna i Hercegovina     | 28.11.2022. 13:40 |

Bećirović i Reilly razgovarali o reformskim i integracionim procesima

FENA Saopćenje, Foto/ Predsjedništvo BiH

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je danas ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Juliana Reillyja sa kojim je razgovarao o reformskim i integracionim procesima Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je, između ostalog, istaknuto da Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske ostaje predano pružanju podrške demokratiji, sigurnosti i prosperitetu Bosne i Hercegovine.

Kad je riječ o ekonomskoj saradnji, član Predsjedništva BiH Bećirović naglasio je potrebu jačanja direktnih britanskih investicija u našu državu. Razgovarano je i o niz pripremljenih sporazuma koje dvije države trebaju potpisati, kao i mogućnostima olakšavanja viznog režima Ujedinjenog Kraljevstva prema Bosni i Hercegovini. Razmatrani su i pojedini oblici saradnje dvije države, na bilateralnom i međunarodnom planu.

Konstatovano je da dvije države imaju dobru saradnju u oblasti odbrane, ali da postoji potencijal za dodatno produbljivanje odnosa i u tom segmentu. Član Predsjedništva BiH Bećirović zahvalio je ambasadoru Reillyju za veliku podršku Ujedinjenog Kraljevstva evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

- Ambasador Reilly naglasio je snažnu opredjeljenost njegove države za očuvanje stabilnosti u Bosni i Hercegovini, izrazivši očekivanja o dodatnom razvoju odnosa sa Bosnom i Hercegovinom na političkom i ekonomskom planu - saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Bećirović: Članstvo u NATO-u je jedina ozbiljna garancija sigurnosti

Bećirović: Jačat ćemo prijateljstvo i savezništvo Ujedinjenog Kraljevstva i BiH

Bećirović: Podrška UK je od strateškog značaja za sigurnost BiH

Promo

U m:tel ponudi: Vrhunski Galaxy preklopni telefoni sa pametnim satom na poklon

NLB Banka Sarajevo sa partnerima obilježila 40. godišnjicu Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu

Aktivan doprinos održivosti i očuvanju okoliša-Električni automobili u voznom parku Sparkasse banke