Politika

U Mostaru počela sjednica Vlade Federacije BiH

Saopćenje, Branka Soldo

MOSTAR, 24. studenoga (FENA) – Vlada FBiH na svojo današnjoj sjednici razmatrat će, među ostalim, informaciju s prijedlozima zaključaka o potencijalnoj proračunskoj podršci Europske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize.

Riječ je o energetskom paketu koji je predstavljen 28. listopada ove godine tijekom posjeta predsjednice Europske komisije našoj zemlji. U okviru tog paketa, za zapadni Balkan je predviđena podrška od 500 milijuna eura, a od čega je 71 milijun za saniranje posljedica poskupljenja energenata za privredu i ugrožena domaćinstva u BiH.

Prema prijedlogu Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Federalna vlada bi trebala razmatrati i odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju dvije dionice autoceste na koridoru Vc, i to Tarčin - Konjic u dužini od 20,2 km, te tunela Prenj dužine 12 km.

Vlada bi se trebala izjasniti i o prijedlogu Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za utvrđivanje odluke o donošenju Plana upravljanja vodama za vodno područje Jadranskog mora u FBiH za period od 2022. do 2027. godine.

Na dnevnom redu je i uredba o postupku dokazivanja ispunjenosti općih i posebnih uvjeta za imenovanje u tijela uprave, nadzora i rukovodstva u federalnim ustanovama socijalne zaštite, koju je predložilo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

O najvažnijim odlukama i zaključcima sa sjednice Vlade FBiH javnost će biti obaviještena putem priopćenja, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) R. G.
Vezane vijesti