Servisne informacije     | 19.11.2022. 16:52 |

U BiH otežan saobraćaj na većini putnih pravaca zbog povremeno jakih pljuskova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežno je saobraćanje na većini putnih pravaca u BiH, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu.  Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12,15 sati i od 13,15 do 15 sati.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog radova na magistralnom putu Doboj-Maglaj (na dionici Poljice-Maglaj) svaki dan, osim nedjelje, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (od 22 do 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) i Jajce-Crna Rijeka (Orlovac)

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zbog jakog vjetra na pojedinim dionicima otežano saobraćanje, upozoravaju se vozači na oprez

Na dionicama u višim planinskim predjelima centralne i istočne Bosne zbog snijega otežan saobraćaj

Normalizovan saobraćaj kroz tunel Vis na autocesti A-1 Sarajevo zapad-Tarčin

Promo

United Grupa nastavila snažan rast u 2023.

M:tel: Nova Galaxy S23 serija nastavlja tradiciju najboljih telefona

Predstavljanje Zbornika radova s naučne konferencije o umjetnoj inteligenciji