Kultura     | 14.11.2022. 11:08 |

U sklopu proslave Dana Općine Neum na programu komedija 'Drug lovac'

FENA Saopćenje, Foto/ Općina Neum

NEUM, 14. studenoga (FENA) - U sklopu programa proslave Dana Općine Neum, održat će se kazališna predstava, komedija "Drug lovac" u izvedbi Metkovskog amaterskog kazališta, pod pokroviteljstvom Općine Neum.

 

Predstava će se održati u kinodvorani u Grand Hotel Neumu, u četvrtak, 17. studenoga, s početkom 19.30 sati.

"Ovu urnebesnu komediju velikog francuskog komediografa Georgesa Freydeaua Monsieur chasse! premijerno je izvedena 1862. u pariškom Theatre du Palais- Royal i do danas je jedan od najizvođenijih kazališnih komada kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Prema redateljskoj ideji Radovana Marčića komedija je s naslovom 'Drug lovac' dobila prilagodbu koja odražava duh susjednog nam Metkovića šezdesetih godina, jezik, ljude, navike i naravi koji u svemu koreliraju s Fayedeauovim briljantnim komičnim zapletom. Svaki na svoj način likovi, govore i scenski žive u odmaku od jezičnog standarda, u nama bliskoj i prepoznatljivoj sredini i govoru. Po jeziku su životni, on je njihova bit, značaj, moć, ali i slabost", priopćili su organizatori.

Jezično odstupaju likovi koji koriste netipičan idiom za ovo područje (Puba, Filomena Džepina), kao svojevrsni hommage svima onima koji su se u Metković doselili.

Radnja se događa u Metkoviću i Pločama u jesen 1965. godine.

Redatelj predstave je Radovan Marčić, a u predstavi glume Toni Krilić, Željka Bulić, Damir Kozarić, Josip Talajić, Dino Čolaković, Radoslav Vrdoljak, Jasminka Vrdoljak i Elza Glučina, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

 Energetski samit u Bosni i Hercegovini od 23. do 26. aprila u Neumu

U pretresu kuće u Neumu pronađena droga

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta