Sport     | 31.10.2022. 08:55 |

Solidan nastup Omeragića na Svjetskom kupu u Montrealu

FENA Saopćenje, Foto/ Saopćenje

SARAJEVO, 31. oktobra (FENA) - Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track) Tarik Omeragić nastupio je od 28. do 30. oktobra ove godine na Svjetskom kupu u Montrealu, gdje je u konkurenciji 47 najboljih brzoklizača svijeta imao solidan nastup.

U trci na 1.000 m zauzeo je 28. mjesto, dok je na 500 metara isklizao vrijeme 42.851, sa kojim je ostvario zadanu normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Pravilnikom Saveza klizačkih sportova BiH i obezbijedio nastup u seniorskoj konkurenciji na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, koje će biti održano početkom iduće godine u Njemačkoj i Koreji.

Sljedeći nastup za Tarika bit će na međunarodnom takmićenju "Alta Valtelina Trophy", koje će biti održano od 11. do 13. novembra 2022. u Bormiu (Italija).

Na tom izuzetno jakom takmičenju od bh. reprezentativca Savez očekuje nastavak dobrih nastupa i rezultata, kao i obaranje državnog rekorda bar na jednoj od tri discipline, najavljeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Zapažen nastup Raščića i Muzaferovića na takmičenju Alpe Adria Trophy u Celju

Tarik Omeragić otputovao u Seul na SP u brzom klizanju

Omeragić nastupio na Svjetskom kupu u Dordrechtu

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost