Kultura     | 21.10.2022. 14:52 |

Humski dani poezije od 23. listopada do 11. studenoga

FENA Saopćenje, Foto/ DHK HB

MOSTAR, 21. listopada (FENA) - Tradicionalna književna manifestacija "Humski dani poezije" ove godine održat će se od 23. listopada do 11. studenoga u organizaciji Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

 

 

Književna večer pod nazivom "Susret pjesnika u Posavini" u suradnji s Maticom hrvatskom održat će se u nedjelju, 23. listopada, u Orašju, a u ponedjeljak, 24. listopada, književnici će posjeti Srednju školu fra Martina Nedića.

Središnji program Humskih dana poezije "Sveknjiževna večer" održat će se 28. listopada u Mostaru.

"U prvom djelu večeri središnjeg programa spominjemo se preminulih članova DHK HB, i to Josipa Palade, Tvrtka Gavrana, Silvestra Ištuka, Luke Tomića i Zdravka Ostojića (preminulih u protekloj godini), Joze Mašića (peta obljetnica od smrti), Stojana Vrljića, Rajka Glibe i Pere Šimunovića (deseta obljetnica od smrti). U drugom dijelu večeri nastupaju članovi DHK HB, afirmirani pjesnici, mladi pjesnici i gosti", najavili su organizatori.

Četrnaesti Ikavski skup koji se organiziraju u suradnji sa Studijem za hrvatski jezik i književnost Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru održat će se 3. studenoga u Mostaru.

Ikavski skup, kako su najavili organizatori, sastoji se od tri dijela - filološki pogledi, književni prinosi i etnološki prinosi, a u središtu pozornosti je ikavica kao jedan od idioma hrvatskoga jezika.

Na Ikavskom skupu sudjeluju jezikoslovci i književnici koji pišu na ikavici.

U petak, 11. studenoga, u Tomislavgradu održava se književna je večer pod nazivom "Kraljevstvo riječi" koju organiziraju u suradnji s Kulturno-informativnim centrom i Gradskom knjižnicom Tomislavgrad.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Predstavljena antologija hrvatske antiratne poezije Cvrčci u trubi

Adventska književna večer DHK HB

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne slavi 30. rođendan

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu