Bosna i Hercegovina     | 19.10.2022. 13:17 |

Ambasador Brian Aggeler u nastupnoj posjeti Centralnoj izbornoj komisiji BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Novoimenovani šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasador Brian Aggeler danas je sa saradnicima posjetio Centralnu izbornu komisiju Bosne i Hercegovine gdje se sastao s predsjednikom i članovima CIK-a BiH.

Glavne teme sastanka su bile trenutne i naredne planirane aktivnosti Centralne izborne komisije BiH u vezi s objavom rezultata Općih izbora u BiH održanih u nedjelju, 2. oktobra 2022. godine.

Misija OSCE-a u BiH pruža pomoć Centralnoj izbornoj komisiji BiH u pribavljanju stručnih mišljenja i stavova relevantnih međunarodnih organizacija (uključujući, između ostalih, Venecijansku komisiju Vijeća Evrope i Ured OSCE-a za demokratske institucije i ljudska prava -ODIHR) o svim pitanjima koja su u nadležnosti Centralne izborne komisije BiH.

Saradnja Misije OSCE-a u BiH i Centralne izborne komisije BiH se ogleda i  kroz provedbu projekata u cilju unapređenja izbornog procesa kao i unapređenja u domeni ispunjenja ostalih odgovornosti CIK-a BiH.

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Suad Arnautović je ambasadoru Aggeleru zahvalio za svu dosadašnju podršku Misije OSCE-a u BiH aktivnostima CIK-a BiH i istovremeno izrazio očekivanja da će ova uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti - saopćeno je iz CIK-a BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

CIK usvojio podzakonske akte za Lokalne izbore 2024.

U prvoj polovini maja Centralna izborna komisija BiH raspisuje Lokane izbore 2024. godine u BiH

Delegacija OSCE Sekretarijata posjetila Federalnu agenciju za upravljanje oduzetom imovinom

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel