Bosna i Hercegovina     | 14.10.2022. 12:50 |

Addiko Cares - Sadnjom drveća u borbi protiv e-otpada

FENA Saopćenje, Foto/ Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - Addiko Bank Sarajevo, u sklopu saradnje sa ZEOS eko sistemom, učestvuje u projektu Zelena revolucija 2.0, koju ZEOS eko sistem organizuje sa školama u Bosni i Hercegovini. Povodom 14. oktobra, Međunarodnog dana borbe protiv e-otpada, zaposlenici banke su sadili drveće i cvijeće u dvorištu Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo.

Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija u Addiko Bank Sarajevo, rekao je da danas zajedno sa  prijateljima obilježavaju dan borbe protiv e-otpada na najbolji mogući način, sadeći drveće i druge biljke, koje će oplemeniti dvorište Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju i omogućiti njegovim korisnicima ugodniji boravak.

- Kao znak zahvalnosti na učešću u akciji zbrinjavanja e-otpada, korisnicima Centra donirali smo novi TV, koji će im pomoći u realizaciji nastavnih procesa - dodao je Jildizlar.

Addiko Cares je program društveno odgovornog djelovanja koje Addiko Bank Sarajevo provodi u lokalnim zajednicama u kojima djeluje kroz podršku različitima organizacijama i institucijama koje se bave pitanjima djece, mladih i socijalno ugroženih osoba u Bosni i Hercegovini. Program se najčešće realizuje kroz odgovarajuće donacije praćene volonterskim aktivnostima zaposlenika, saopćeno je iz Addiko Bank d.d.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Okončan prvi ciklus Ženske mentorske mreže

Addiko Red Wednesday - Podignite kredit i na poklon dobijate do 500 KM

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu