Svijet     | 07.10.2022. 14:59 |

Uhapšen osumnjičeni za otmicu i ubistvo porodice iz Kalifornije

FENA Internet

MERCED, 7. oktobra (FENA) - Uhapšen je osumnjičeni zbog optužbi za ubistvo i otmicu nakon što su četiri člana kalifornijske porodice, uključujući i osmomjesečnu djevojčicu, pronađena mrtva u ruralnom području dva dana nakon otmice, saopćile su vlasti.

Ured šerifa okruga Merced objavio je u četvrtak navečer na Facebooku da je uhapsio Jesusa Manuela Salgada (48) zbog ubistva i otmice. Ured navodi da će nastaviti pratiti sve tragove dodatnih ljudi koji su možda bili uključeni u "strašan incident".

Salgado je optužen za kidnapovanje Jasleen Kaur, 27, njene djevojčice Aroohi Dheri, bebinog oca Jasdeepa Singha, 36, i bebinog ujaka, Amandeepa Singha, 39. Policija kaže da su njih četvero oteti pod prijetnjom oružjem u ponedjeljak ujutro iz porodične kompanije za transport u Mercedu, oko 240 kilometara istočno od San Josea.

Vlasti su priveli Salgada nakon što je porodična kartica na bankomatu korištena u obližnjoj banci. Salgado je hospitaliziran nakon što je pokušao da se ubije prije nego što su ga vlasti uhapsile.

Motiv tek treba da bude utvrđen, rekao je šerif.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Rastjerivanje beskućnika uzima maha u Kaliforniji, bliži se test Vrhovnog suda SAD-a

Rekordne kiše pogodile Kaliforniju, troje poginulih

Kalifornija se bori sa olujnim kišama i poplavama dok je sjeveroistok SAD-a zatrpan snijegom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu