Sport     | 27.09.2022. 12:01 |

Održan 6. open turnir u stonom tenisu osoba s invaliditetom Bosne i Hercegovine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. septembra (FENA) - U organizaciji Stonoteniskog saveza osoba s invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta FBiH, u Sarajevu u R. Sport Centru, održan je u 6. open turnir u stonom tenisu osoba sa invaliditetom Bosne i Hercegovine.

Takmičenju se dazvalo 28 takmičara koje se održalo u pet klasifikacionih grupa.  

Na turniru su učestvovali takmičari iz cijele BiH - iz Banjaluke, Sarajeva, Brčkog, Zenice, Maglaja, Žepča, Tešnja, Olova, Lukavca, Bužima, Bosanske Krupe, Visokog i Breze.

Značajno je napomenuti da su takmičari došli iz 13 bh. gradova šta je najveća posjeta do sada kada su gradovi u pitanju. Neki igrači imali su podršku svojih porodica čiji su članovi došli namjenski da podrže svoje najmilije i time su doprinijeli ljepšem ambijentu na sportskoj manifestaciji, saopćeno je iz  Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom FBiH.

Takmičenju je prisustvovao i jedan igrač iz Prijepolja, Muhamed Podbišćan, pa tako da se može reći da je ova sportska manifestacija imala međunarodni karakter.  

Takmičarima su se obratli generalni sekretar i  predsjednik Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom FBiH Kasim Cerić i Mirsad Pajević, koji se osvrnuo na daljni razvoj stonog tenisa za osobe sa invaliditetom u BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Održan 7. open turnir u stonom tenisu osoba sa invaliditetom Bosne i Hercegovine

Takmičari iz sedam gradova na stonoteniskom Kupu BiH za invalide

Stonoteniseri iz sedam bh. gradova na Open turniru osoba s invaliditetom

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel