Bosna i Hercegovina     | 25.09.2022. 11:24 |

Kordić: Neka nam ne smetaju tuđi simboli, živimo zajedno, upravo obogaćeni različitostima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. rujna (FENA) - Koledž ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru u subotu je obilježio dan globalnog obrazovnog pokreta Koledža ujedinjenog svijeta.

Tim povodom učenici Koledža u Mostaru već tradicionalno su organizirali događaj pod nazivom ''Put oko svijeta za 80 minuta''.

I ovom prilikom su građanima Mostara predstavili svoje zemlje, tradicije i kulture, a svi posjetitelji ovog veselog događaja su imali priliku da barem jednim dijelom upoznaju 70 zemalja svijeta, saznaju nešto više o svjetskim tradicijama i uživaju u ukusnim jelima i tradicionalnim plesovima i glazbi, priopćeno je iz Gradske uprave Grada Mostara.

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Grada Mostara dr. Mario Kordić koji je tom prilikom istaknuo kako je lijepo vidjeti da mladi ljudi šalju poruke zajedništva.

"Upravo onakvog zajedništva kakvo želimo živjeti, uvažavanje drugoga identiteta, a čuvanje i isticanje vlastitoga. Mladi danas u Mostaru šalju poruku svima koji žele brisati identitete i zatirati malobrojnije. Neka nam ne smetaju tuđi simboli, živimo zajedno, upravo obogaćeni različitostima", poručio je gradonačelnik Kordić.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Trodnevna konferencija 'Model ujednjenih naroda' okupit će sudionike iz 33 države (VIDEO)

Mostarski školarci donirali kosu za izradu perika za oboljele od karcinoma

Učenici UWC-a na Konferenciji UN-a o klimatskim promjenama u Egiptu

Promo

Podrška Telemach fondacije međunarodnom matematičkom kampu Maths Beyond Limits – Balkans

Klas svoj 'Penzioner' hljeb vratio na cijenu od 1 KM

Večer s Alfa Therm u Code Hub-u Mostar krajem mjeseca