Ekonomija     | 24.09.2022. 09:40 |

Nobel, Mostar: Revolucionarna tehnologija čišćenja koja uklanja čak i grafite (VIDEO)

FENA Vehid Begunić, Foto: Hazim Aljović

TEŠANJ, 24. septembra (FENA) - Na 16. međunardnom sajmu privrede u Tešnju kompanija Nobel Corporation iz Mostara predstavila je novu tehnologiju čišćenja gotovo svih površina koja značajno doprinosi smanjenju zagađenja tla i vode.

- Radi se o patentiranoj ekološkoj tehnologiji čišćenja i graviranja „Tornado ACS“ za koju smo ekskluzivni zastupnici od prošle godine i to za BiH i još sedam zemalja iz regije - kazao je u razgovoru za Fenu izvršni direktor mostarske kompanije Ivan Marić.

Istaknuo je da ova jedinstvena revolucionarna metoda djeluje bez upotrebe kemikalija, vode i visokog tlaka, a čist i ekološki prihvatljiv proces u potpunosti štiti radne površine.

- Kad je riječ o korištenju,Tornado ACS tehnologija pruža sigurno rukovanje i nema opasnosti od ozljeda, a široko je primjenjiva u čišćenju javnih površina, fasada, uklanjajući čak i grafite, ali i grobnih spomenika, privatnih površina različitih namjena itd – pojasnio je Marić.

Upitan da komentira kako iz perspektive svoje tvrtke gleda na nezavidnu situaciju stanovništva uslijed energetske krize, Marić navodi kako Nobel već dva desetljeća vrši distribuciju konvektora, radijatora i bojlera poznatog francuskog branda Atlantic, kojima se griju domovi velikog broja građana u BiH.

- Posebno bih istaknuo da u ovoj, trenutačnoj krizi i nestašici plina, Atlantic konvektori se dodatno nameću kao pravi izbor vrhunskog električnog grijanja sa uštedama.

Pored toga pokrenuli smo projekat "EcoFriend štedne revolucije". Radi se o jedinstvenom projektu u BiH sa kojim se želi pomoći kako pojedincima tako društvu i državi. U pitanju su sistemi za uštedu vode i energije sa kojima je moguća i garantovana ušteda od 50-70%. Više informacija o „EcoFriend štednoj revoluciji“ i projektu štednje može se naći na stranici www.h2o.ba - kazao je Marić.

Iz Nobela kažu kako od tešanjskog sajma očekuju da se “ponovo umreže i ostvare kontakte sa partnerima”, s kojima u protekle dvije godine, zbog pandemije koronavirusa, i nisu bili u prilici susresti se te pozivaju kompanije zainteresirane za daljnju distribuciju i Nobelovog asortimana proizvoda i suradnju da im se jave.

Preuzmite VIDEO

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Maria Ressa i Dmitry Muratov dobitnici Nobelove nagrade za mir za 2021. godinu

Švedska ljekarka Christina Doctare zbog Handkea vratila Nobelovu nagradu za mir

Greta Tunberg favorit za osvajanje Nobelove nagrade za mir

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel