Sport     | 23.09.2022. 13:08 |

Ljuti Krajišnici iz Ljubljane prvi stigli na večerašnju utakmicu u suncem okupanu Zenicu

FENA Vehid Begunić, Foto: Vehid Begunić

ZENICA, 23. septembra (FENA) – Suncem obasjana Zenica spremno dočekuje večerašnji, vjerovatno i odlučujući duel za prvo mjesto u grupi 3 UEFA Lige nacija B, u kojem selekcija Bosne i Hercegovine na Stadionu “Bilino polje” dočekuje Crnu Goru.   

Mada se na gradskim ulicama tog grada još uvijek ne primjećuju velike skupine navijača ovih selekcija, zabilježili smo dolazak prve grupe navijača Udruženja navijača “Ljuti Krajišnici”.

- Mi smo stigli iz Ljubljane. Došli smo da podržimo našu, bh. reprezentaciju, a kao što vidite Krajišnici su uvijek prvi. Došli smo autobusom iz Ljubljane, a stižu i četiri autobusa iz Krajine - Cazina, Bihaća, Bužima… - izjavio je Meisad Kugić. Najavljuje kako će ih u Zenicu tokom dana doći i oko 500.

Odavno je poznato da su sve karte u slobodnoj prodaji rasprodate te da se još mogu kupiti samo kod “tapkaroša”.

- Nisam primijetio da ima puno ulaznica u prodaji, jer su većina onih koji su odlučili doći na utakmicu već osigurali karte, ali ja svoje prodajem po dvostrukovećim cijenama nego su bili u slobodnoj prodaji. Znam da neki, naprimjer, za tribinu zapad traže i 50 KM, ali ja ih uvijek prodajem za 40 KM. Tako i ovoga puta - kaže jedan zenički "tapkaroš".

Svi najavljuju, ali i prije svega priželjkuju, da će susret - kako na terenu tako i van terena, proteći u najboljem redu te da će se bh. navijači dostojno odužiti Crnogorcima za ukazano gostoprimstvo prilikom junskog gostovanja “Zmajeva” u Podgorici (1:1). Crnogorci su, podsjetimo, bh. navijačima kojima je zapaljen kombi kupili novi kombi.  

Tako je danas i vlasnik zeničkog preduzeća “Strong” odlučio ponuditi gostujućim navijačima vlastiti parking te piće dobrodošlice, a busovački ugostitelj, vlasnik restorana “Kod Fehre” pored rijeke Lašve, u svom će objektu i ručkom častiti sve crnogorske navijače koji dođu na utakmicu. U tom se gradu ne naplaćuje ni parking uz Tržni centar “Džananović”.

S obzirom na činjenicu da još uvijek veliki broj građana porijeklom iz Crne Gore živi u Zenici i BiH, nema sumnje da će takvih primjera biti još.

Podsjetimo kako je i crnogorski selektor Miodrag Radulović, na sinoćnjoj pres-konferenciji na Stadionu “Bilino polje”, najavio kako će u Zenici stići i bodriti ih do sada najveća grupa navijača na nekom gostujućem meču.  

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Nogometašice BiH u Zenici počele pripreme za nastup u prvom izdanju UEFA Lige nacija B

Crnogorke preokretom u drugom meču savladale odbojkašice BiH

Odbojkašice BiH i Crne Gore prvi kontrolni meč u Zenici odigrale bez pobjednika

Promo

BBI banka partner na projektu Svjetske banke za oporavak i rast bh. privrede

Kompanija AS iz Jelaha predstavila spoj savremenosti i tradicije na sajmu u Tešnju

Sparkasse Banka predstavlja inovativni stambeni kredit za mlade