Bosna i Hercegovina     | 22.09.2022. 17:05 |

Podžić i Cottereau: Nastavak misije EUFOR-a najbolje rješenje za mir u BiH

FENA Saopćenje, Foto/ MOBiH

SARAJEVO, 22. septembra (FENA) - Ministar obrane Bosne i Hecegovine Sifet Podžić, sa zamjenicima Mirkom Okolićem i Mijom Krešićem danas je u Sarajevu razgovarao s novoimenovanim operativnim zapovjednikom Snaga Europske unije (EUFOR) u BiH francuskim general-pukovnikom Hubertom Cottereauom, koji ujedno obnaša i dužnost zamjenika načelnika stožera NATO-ovog Vrhovnog zapovjedništva savezničkih snaga za Europu (SHAPE).

U razgovoru u kojem je sudjelovao i zapovjednik EUFOR-a u BiH austrijski general-bojnik Anton Wessely, sagovornici su istaknuli izvrsnu suradnju EUFOR-a s Ministarstvom obrane i Oružanim snagama BiH, kao i želju da se ta suradnja nastavi i u budućnosti.

Ministar Podžić je informirao generala Cottereau o političkim okolnostima u kojima djeluju MO i OS BiH, posebno naglašavajući da se političke blokade državnih institucija unutar same zemlje negativno odražavaju na nedovoljan vojni budžet, ali i nastavak sudjelovanja OS BiH u mirovnm misijama u inozemstvu.

Sagovornici su se složili da bi nastavak misije EUFOR-a u BiH bio najbolje rješenje za mir i stabilnost Bosne i Hercegovine. General Cottereau je izrazio spremnost da se, u vrijeme njegova mandata, EUFOR s još većim kapacitetima angažira na aktivnostima suradnje s državnim isntitucijama Bosne i Hercegovine i Oružanim snagama BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Travnik: Podžić općini na privremeno korištenje predao sportske terene u krugu vojarne (VIDEO)

Travnik: Podžić općini na privremeno korištenje predao sportske terene u krugu vojarne

Podžić sudjelovao na sastanku ministara Kontakt skupine za odbranu Ukrajine

Promo

Pređi u Telemach i uštedi do 1000 KM!

M:tel pretplata tarife sada imaju tri puta više neta

M:tel uvećao dobit u 2023. za više od 250 milijuna KM