Ekonomija     | 22.09.2022. 15:23 |

Vlada FBiH: Za izgradnju brze ceste Prača - Goražde 13  milijuna KM

FENA Saopćenje, Foto/ Mario Obrdalj

MOSTAR, 22. rujna (FENA) - Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici U Mostaru, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija usvojila Program utroška drugog dijela sredstava "Kapitalni transferi javnim poduzećima - Transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta" u iznosu od 13.000.000 konvertibilnih maraka (KM) utvrđenih Proračunom Federacije BiH za 2022. godinu ovom ministarstvu.

Odlukom je utvrđeno da će se putem ovog programa financirati izgradnja brze ceste Prača - Goražde u iznosu od 13.000.000 KM. Implementator je JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

Sredstva su namijenjena za eksproprijaciju, izgradnju, nadzor i tehničku konsultaciju. Prenosit će se u tranšama implementatora odobrenog projekta, a nakon što Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija bude dostavio dokaze o izvedenim radovima ili uslugama.

Implementator projekta je obvezan o realizaciji projekta kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, a koje će kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo financija.

Odlukom je, također, utvrđeno da će biti potpisan ugovor između Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i implementatora odobrenog projekta kojim će se detaljnije utvrditi međusobna prava i obaveze.

Za provođenje ove odluke zaduženi su Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Federalno ministarstvo financija i JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar, svako u okviru svoje nadležnosti, priopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada FBiH dala suglasnost za imenovanje nove Uprave RMU Banovići

Za projekte iz oblasti obrazovanja Vlada FBiH izdvaja više od pola milijuna maraka

Mijatović: Vlada FBiH želi suzbiti odlazak radne snage iz BiH

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost