Ekonomija     | 22.09.2022. 13:58 |

FERK usvojio više nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

MOSTAR, 22. rujna (FENA) - Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) donijela je rješenje po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva NGP d.o.o. iz Mostara.

 

FERK je donio i rješenje po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva:"FNE VULKAN", vlasnika Edvina Redžića iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja za solarnu fotonaponsku elektranu "VULKAN" i "SSAM plast" d.o.o. Jelah za solarnu fotonaponsku elektranu "SP-1".

Usvojeno je i pet nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: "EKO-S" d.o.o. Mostar, "ENERGY SOLUTIONS", vlasnika Franje Jurice iz Čapljine, "VAL-BRANA" d.o.o. Vitez, doo "PETROL-P" Bihać i PLAVO SUNCE d.o.o. iz Čitluka, priopćeno je iz FERK-a.

Također usvojena su i tri nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: SUMAKS d.o.o. iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu "SUMAKS",  Solarna elektrana "EMA", vlasnika Miroslava Žilića iz Travnika za solarnu fotonaponsku elektranu "EMA" i "Zujaga solar", vlasnika Zorana Zujića iz Čapljine za solarnu fotonaponsku elektranu "ZUJAGA SOLAR".

Usvojen je i nacrt dozvole za za opskrbu električnom energijom- dozvole II. reda, podnositelja zahtjeva GP TOMING d.o.o. Grude.

Iz naftnog gospodarstva usvojena su dva nacrta dozvole za rad (licencije) za trgovinu naftnim derivatima osim LPG-om podnositelja zahtjeva: "TIOIL" d.o.o. Stara Bila i LAGER d.o.o. Posušje i dva nacrta dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom istih podnositelja zahtjeva.

Svi navedeni nacrti dozvola mogu se preuzeti na internetskoj stranici www.ferk.ba, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 3. listopada ove godine do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu, kontakt@ferk.ba.

Na kraju, FERK je donio četiri rješenja po žalbama kupaca, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH usvojilo informaciju o sudjelovanju BiH u programu Horizont Europa

Utvrđen Program rada Vlade i Ciljevi i politika BPK Goražde za 2024.

Vijeće ministara BiH sutra o Strateškom okviru za reformu sektora pravde u BiH

Promo

Trivan: Uspešnost m:tel-a ključna je za rast cele privrede

Samsung predstavlja novu i poboljšanu fitness narukvicu, Samsung Galaxy Fit3

Otvoren međunarodni javni konkurs NLB Grupe za mlade umjetnike