Ekonomija     | 19.09.2022. 14:35 |

Zbog velikog zanimanja 'Autoceste FBiH' povećale broj akcijskih tagova za još 1000 uređaja

FENA Saopćenje, Foto/ JP Autoceste FBiH

SARAJEVO, 19. rujna (FENA) - Javno poduzeće Autoceste FBiH u ponedjeljak je pokrenulo akciju popusta od 50 posto na prodaju ACC TAG uređaja za elektronsku naplatu cestarine na autocesti u okviru koje cijena uređaja iznosi 19,50 KM, umjesto dosadašnjih 39 KM.

Budući da je akcija naišla na veliko zanimanje, Uprava je odlučila da će od sutra biti dostupno još 1000 ACC TAG uređaja, navodi se u priopćenju "Autocesta FBIH".

"Izuzetno mi je drago da na ovaj način možemo pokazati našim korisnicima da cijenimo njihovu lojalnost, te kao društveno odgovorna kompanija intenzivnim ulaganjem nastojimo osigurati što povoljnije cijene, posebno u ovoj ekonomskoj krizi kada svakodnevno rastu cijena koje građani teško podnose. Povećanjem broja korisnika elektronske naplate cestarine želimo smanjiti vrijeme čekanja na naplatnim mjestima i povećati razinu usluge za naše korisnike”, izjavio je ravnatelj JP "Autoceste FBiH" Elmedin Voloder.

Po njegovim riječima, Autoceste FBiH snažno su opredijeljene za poboljšanje svojih usluga, posebno mogućnost uvođenja različitih korisničkih paketa naplate cestarine, što će predstavljati olakšice koje bi se prilagođavale potrebama samih korisnika.

Akcijski tagovi će biti dostupni na naplatnim mjestima: Sarajevo sjever, Podlugovi, Visoko, Kakanj, Lašva, Zenica jug, Zenica sjever, Sarajevo zapad, Lepenica, Ljubuški i Svilaj, a akcija se odnosi isključivo na kupovinu uređaja na navedenim naplatim mjestima dok se uređaj može platiti isključivo gotovinom ili platnom karticom.

Na svaku dopunu novčanih sredstava na ACC korisnički račun, "Autoceste FBiH" daruje bonus od 20 posto.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U tijeku sanacija mosta u Počitelju, u promet će biti pušten do početka ljeta

Potpisan Aneks IV ugovora o izgradnji dionice Vranduk – Ponira, nastavlja se izgradnja

JP Autoceste FBiH dodijelile 40 stipendija najboljim studentima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu