Bosna i Hercegovina     | 15.09.2022. 10:37 |

Nastavak realizacije projekta "Bihać grad djece"

FENA Muhamed Sadiković, Foto: Arhiva

BIHAĆ, 15. septembra (FENA) - Grad Bihać ove godine realizira projekat "Bihać grad djece", kojim se nastoji sistemski podržati rad udruženja čijim su programima obuhvaćena upravo djeca, kao i svih dječiji vrtići. Prva projektna faza usmjerena ka udruženjima završena je početkom godine, dok se aktuelni javni poziv za drugu fazu odnosi na predškolske odgojno obrazovne ustanove.

 - Na ovom kodu u ovogodišnjem budžetu je oko 40. 000 KM, što su ako uzmemo u obzir rad jedne javne i šest privatnih predškolskih odgojno - obrazovnih ustanova, skromna sredstva. Ipak, u cilju nam je bio početak prakse sistemskog i transparentnog podržavanja udruženja i ustanova koja rade sa djecom - kazao je savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić.

Gradski vrtić aplicirao je za sredstva za nabavku neophodnog namještaja dvjema novim vrtićkim grupama, kojima je proširen kapacitet te ustanove.

 - Imamo dvije nove - mlađu i stariju jasličku grupu djece, pa smo fokus stavili na nabavku trideset modernih plastičnih krevetića za te mališane. U tom smjeru smo i aplicirali na ovaj javni poziv, što bi nam to značajno olakšalo ovo proširenje kapaciteta - riječi su direktora Gradskog vrtića u Bihaću Amira Kozlice.

Koordinatorica privatnih vrtića u Unsko-sanskom kantonu Sanja Muminović potvrdila je kako će šest bihaćkih privatnih predškolskih ustanova aplicirati zajedničkim projektom za poboljšanje uslova i unapređivanje rada.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Nešić: Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene

Udruženja iz Podrinja - Smjena Hamdije Fejzića je nastavak politike devedesetih

Delić odbacio navode o kršenju procedura u vezi dodjele sredstava udruženjima (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu