Bosna i Hercegovina     | 12.09.2022. 14:51 |

Na ovogodišnjem 'EKOBIS-u 2022' predstavilo se 200 izlagača, organizatori zadovoljni rezultatima

FENA Muhamed Sadiković, Foto: Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 12. septembra (FENA) - Predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona (USK) Enes Ružnić naglasio je kako se na ovogodišnjem Sajmu ekologije EKOBIS 2022 predstavilo više od 200 izlagača iz četiri evropske zemlje.

-Predstavili su se na 92 izložbeno-prodajna štanda i nakon razgovora s većinom od njih mogu konstatovati da svi zajedno možemo biti zadovoljni. EKOBIS je sajam s respektabilnom tradicijom i prepoznatljivošću, što potvrđuju i brojke, pa je tako u ovih 19 godina u Bihaću bilo skoro 4.000 izlagača iz 18 svjetskih država. Realizirali smo skoro 700 pratećih događaja, a ukupni broj posjetitelja premašuje brojku od 270.000. Ove smo godine imali upravo i veliki broj pratećih događaja, koji su također bili izuzetno popraćeni. Sve je zaista bilo na zadovoljavajućem nivou, uključujući i posjećenost, uprkos nešto lošijim vremenskim uslovima - kazao je Ružnić.

Kako je rekao, sama organizacija trodnevnog sajma u vrijeme enormnih poskupljenja bila je poseban izazov, međutim ni ovaj put nije izostala podrška generalnog pokrovitelja Vlade USK, odnosno suorganizatora i partnera - Grada Bihaća, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH, Privredne komore Federacije BiH, Javnog preduzeća Nacionalni park Una i Obrtničke komore USK.

-Organizacija ovakvog događaja u trenutnim okolnostima, ne bi bila moguća bez podrške svih naših pokrovitelja i partnera, zbog čega smo im neizmjerno zahvalni. Na ruku nam nije išla ni trenutna rekonstrukcija i dogradnja Gradske sportske dvorane u Bihaću, zbog čega smo bili primorani i na značajno skuplju organizacijsku soluciju ovdje na Gradskoj otoci, Ipak, moram ponoviti da je većina izlagača i posjetitelja istakla samo pozitivne dojmove - dodao je Ružnić.

U okviru ovogodšnjeg EKOBIS-a organiziran je i Drugi međunarodni sajam turizma - EKOTOUR, te Drugi međunarodni sajam obrta, čime je dodatno potvrđena završna poruka kako je sajmište na Gradskoj otoci u Bihaću zapravo iz godine u godinu idealno mjesto za razvoj poslovnog ambijenta u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

Privredna komora USK predstavila projekt finansijske podrške inovativnim poslovnim idejama

Privredna komora USK educira mlade kako se što bolje pripremiti za traženje posla

Promo

Samsung predstavlja novu i poboljšanu fitness narukvicu, Samsung Galaxy Fit3

Otvoren međunarodni javni konkurs NLB Grupe za mlade umjetnike

iPhone uređaji po sniženim cijenama u m:tel-u, popust i do 90 KM