Bosna i Hercegovina     | 08.09.2022. 21:37 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

SBB: Sve učiniti da BiH postane članica NATO-a i EU

FENA Saopćenje, Foto/

JABLANICA, 8. septembra (FENA) - Predizborni skup Saveza za bolju budućnost BiH večeras je održan u Jablanici. Prisustvovao je i predsjednik Fahrudin Radončić, saopćeno je iz SBB-a.

Na skupu se obratila predsjednica Općinskog odbora SBB-a Jablanica Minela Turkić, koja je kazala da Savez za bolju budućnost u ovom gradu, ali i cijeloj Hercegovini ima velike ciljeve i planove.

- Ciljevi naših djelovanja bit će usmjereni ka smanjenju javne potrošnje, promociji iskorištavanja naših turističkih potencijala, ali i borbi za autentičnu ideju SBB-a, da svaka majka s troje i više djece dobije doživotnu penziju. Razvoj i podrška privrednog sektora također će biti prioritet, kao i rješavanje koncesija za “Granit Majdan”, koji je gorući problem naše općine i Kantona - rekla je Tukić.

Prisutnima se obratila i Aida Huseinbegović-Volić, nositeljica liste za Skupštinu HNK, naglasivši da se cjelokupno društvo treba angažirati da u BiH napravi ambijent za ugodan život.

- Ne želim da postanemo država treće dobi i grad turista. Imamo potencijal za puno toga. Naš potencijal je u našoj prirodnoj ljepoti koja nam je nadohvat ruke. Dosta je bilo podobnih, vrijeme je za sposobne - istakla je Huseinbegović-Volić.

Alma Pašić, nositeljica liste za Predstavnički dom FBiH, rekla je da želi dati svoj doprinos u sprečavanju odlaska ljudi iz BiH.

- Naša snaga se ogleda u našem obrazovanju. Naša jačina pokazala se u ovih 20 i više godina opstanka. Vladajuće stranke su nas dovele na sami rub propasti. Jedino racionalno i realno rješenje mogu ponuditi mladi, odnosno nova generacija političara. Nećemo više ni minute čekati, mi, mladi političari, nigdje nećemo ići, spremni smo se boriti za bolju budućnost. Nisu druge države bolje od nas, samo imaju bolje smjernice i sistem koji ih čine boljim - rekla je Pašić.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Armin Sarajlić rekao je da BiH treba sve učiniti da postane članicom NATO-a i EU, jer će našoj državi to donijeti sigurnost, novi i moderniji model odbrambenih tehnologija.

- Evropska unija će nam donijeti pristup raznim fondovima. Međutim, osnovna stvar koju će nam EU i NATO donijeti, a nama je prijeko potrebna, jeste sistem. Nama treba sistem da bismo imali jaku državu – rekao je Sarajlić.

Prisutnim građanima, članovima i simpatizerima Saveza za bolju budućnost BiH obratio se i predsjednik Fahrudin Radončić, saopćeno je.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Obilježavanje obljetnice raspuštanja logora „Muzej“ u Jablanici

Pobjegao s mjesta prometne nesreće, izmjereno mu 2,01 promila alkohola

Jablanica dobila pametnu klupu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom