Ekonomija     | 07.09.2022. 16:42 |

Otvoren kompleks Muška voda na planini Konjuh

FENA Edin Skokić, Foto: Svečano otvoren kompleks u blizini Kladnja

KLADANJ, 7. septembra (FENA) - Kompleks Muška voda na planini Konjuh, nakon privatizacije i temeljite rekonstrukcije, danas je ponovo otvoren za posjetioce.

Vrpcu na svečanom otvaranju presjekli su premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, načelnik Kladnja Jusuf Čavkunović i vlasnik kompleksa Kasim Selimović. 

- Naša želja je da se kompleks Muška voda na Konjuhu što prije, u svom punom kapacitetu i sjaju, ponovo stavi u funkciju. Drago nam je da je investitor prepoznao ovaj potencijal i odlučio se zadržati djelatnost, otvoriti nova radna mjesta i zaposliti radnike, a građanima prvenstveno Tuzlanskog kantona, ali i drugima, omogući da tokom cijele godine mogu uživati u prirodnom bogatstvu i sadržajima koje nudi ovaj kompleks. U to ime, hvala mu što je Muškoj vodi podario novi život i radi na obnovi ovog značajnog brenda Tuzlanskog kantona, ali i Bosne i Hercegovine u cjelini - kazao je Halilagić. 

Komplesk Muška voda nalazi se desetak kilometara od centra Kladnja i svojevremeno je bio omiljeni kompleks za sportske ekipe, ali i sve građane koji su željeli uživati u prirodi. 

No, još uvijek do Muške vode vodi neadekvatna saobraćajnica...

- Obnova putne infrastrukture je jedan od prioriteta ove Vlade TK. Osim razbijanja putne blokade našeg kantona, prepoznali smo i naše strateške potencijale, bisere, kojima da bi zasjali punim sjajem trebamo stvoriti kvalitetne preduslove za razvoj. Jedan od takvih slučajeva je i kompleks Muška voda, gdje je jedan od značajnih preduslova njegovog daljeg razvoja, upravo kvalitetna pristupna cesta. S tim u vezi, u završnoj fazi je naša inicijativa da se ova cesta prekategoriše u regionalnu cestu, što će stvoriti pretpostavke za buduća značajnija ulaganja Tuzlanskog kantona u ovaj putni pravac - kazao je premijer TK.

Kompleks Muška voda je prodat za 1,4 miliona KM iz 14. pokušaja. Prostire se na 76.680 kvadratnih metara od čega je 26.000 kvadrata pod šumom.

Izgrađeni su, prije privatizacije, hotel, tri bungalova, vikendica, fudbalski teren, pekara, kantina... Također u kompleksu se nalazi ski staza u dužini 500 metara, stadion malih sportova, a moguće je napraviti i kupalište gradnjom brane.

Kompleks posjeduje vlastiti izvor vode za čije korištenje nije potrebna koncesija, te dalekovode i trafo stanice.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U martu novi pokušaj prodaje "Aide" u Tuzli i "Muške vode" u Kladnju (VIDEO)

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel