Bosna i Hercegovina

Zajednička komisija za ljudska prava PSBiH - Usvojen Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH

Saopćenje

SARAJEVO, 29. augusta (FENA) – Članovi Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojili su Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH za 2021. godinu, čiji je predlagač Agencija za zaštitu ličnih podataka u BiH.

Također je usvojen i Izvještaj o službenoj posjeti Bihaću članova Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH, koja je realizovana od 23. do 25. maja ove godine, uz zaključke u Izvještaju.

U vezi s dopisom neformalne radne grupe za zagovaranje prava osoba s invaliditetom s molbom za održavanje sastanka s ciljem formiranja Vijeća osoba s invaliditetom pri PSBiH, Zajednička komisija za ljudska prava zaključila je da to pitanje treba aktuelizirati nakon konstituiranja novog saziva PSBiH i Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH.

Zajednička komisija s dnevnog reda povukla je razmatranje Prigovora na proces imenovanja od Privremene zajedničke komisije oba doma PSBiH za provođenje procedure za imenovanje tri ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine, čiji je podnosilac ombudsmen za ljudska prava BiH Ljubinko Mitrović.

(FENA) D. Ć.
Vezane vijesti