Sport     | 25.08.2022. 14:48 |

Rukometašice Goražda počele pripreme za prvenstvenu sezonu

FENA Elma Geca, Foto: Elma Geca

GORAŽDE, 25. augusta (FENA) - Rukometašice Goražda počele su sa pripremama za novu prvenstvenu sezonu Prve lige FBiH. U klubu, koji je pretrpio  izmjene u igračkom kadru ali i stručnom štabu, naglašavaju da će se u predstojećoj sezoni fokusirati na domaće igračice, kako bi se stvorila kvalitetna ekipa s kojom će u perspektivi pretendovati za povratak u društvo najboljih.

Novi trener ŽRK Goražde Safet Halilagić naglašava da će period priprema rukometašice provesti u gradu na Drini, uz učešće i na turnirima van grada koji će poslužiti kao dobra provjera ekipa pred prvenstvenu sezonu.

- Između ostalog, imamo naš tradicionalni turnir „Mevzeta Perla - Balja“ u Goraždu 10. septembra, a nakon toga idemo u Prijepolje 24. septembra. Djevojke treniraju dva puta dnevno, baza nam je domaći kadar i nemamo nikoga sa strane što ćemo pokušati do kraja da održimo. Došao sam na čelo ekipe kojoj nisam nepoznanica jer sam sarađivao s djevojkama u mlađim kategorijama, poznajemo se izuzetno dobro i vjerujem da ni rezultat našeg rada neće izostati - kazao je Halilagić.

U klubu mnogo nade polažu u domaće igračice sa kojima će nastojati ostvariti zacrtane ciljeve u novoj prvenstvenoj sezoni.

- Mi ćemo ići iz utakmice u utakmicu i na početku vidjeti kako napredujemo i gdje smo. Ako vidimo da baš ne napredujemo dobro, možda na polusezoni dovedemo još par pojačanja kako bismo razmišljali o plasmanu u  Premijer ligu. Cilj i glavni prioritet je da postavimo zdrave temelje i da ojačavamo ambicije kako vrijeme bude odmicalo - dodao je trener ŽRK Goražde.

Prvenstvo Prve lige FBiH starta 8. oktobra a prvu utkamicu rukometašice Goražda igraju u Bihaću.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Festival FutureA I ove godine u Goraždu

SFK Libero Goražde počeo pripreme za nastavak sezone Premijer lige BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo